Σκωτσέζικη Εταιρεία Δείχνει τον Δρόμο για Καλύτερη Ορατότητα

Η Caledonian Optical είναι να ξεκινήσει μια νέα σειρά φακών που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της όρασης κατά την οδήγηση. Δύο καινοτόμοι φακοί έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για την καλύτερη βελτίωση των οπτικών δεξιοτήτων για βέλτιστη όραση, βοηθώντας τους οδηγούς να δουν με σαφήνεια και να αντιδρούν σε σήματα κυκλοφορίας, πεζούς και άλλα οχήματα.

Ο Mark Robertson, επικεφαλής της κατασκευής στο Caledonian Optical, εξήγησε: "Η όρασή μας είναι η ισχυρότερη αίσθηση  που βασιζόμαστε στην οδήγηση, αλλά συχνά "μπερδεύεται" με  τις ορατές γραμμές, τις επικίνδυνες αντανακλάσεις και το χαμηλό φωτισμό.

"Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιφερειακή όραση διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ασφαλή οδήγηση, ενώ το εύρος της  είναι η σημαντικότερη οπτική περιοχή κατά την οδήγηση.

"Οι νέοι φακοί μας, ο πολυεστιακός Zone Drive και ο φακός μονής όρασης HD: SV Drive ενσωματώνουν μια διανομή ισχύος ειδικά προσαρμοσμένη για οδήγηση. Ο ισχυρός φακός προάγει την οπτική οξύτητα, το οπτικό πεδίο, την ευαισθησία αντίθεσης, την αντίληψη κίνησης, την αντίληψη του βάθους και την ευαισθησία στην αντανάκλαση.

"Εκτός από το να βοηθάμε τους ασθενείς να μειώνουν την κούραση των ματιών και να βελτιώνουν τα οπτικά πεδία με καλύτερη θέα στο ταμπλό και έξω από το αυτοκίνητο, προσφέρουν εξαιρετική εστίαση κατά την οδήγηση".

Οι φακοί, που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο του Caledonian Optical Aberdeen, έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη βελτίωση της όρασης και της άνεσης κατά την οδήγηση οποτεδήποτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Διαθέσιμο στους πολυεστιακούς και μονοεστιακούς φακούς όρασης, τα έξυπνα γυαλιά υποστηρίζονται από εξειδικευμένα χαρακτηριστικά που προσφέρουν όχι μόνο μια ευρύτερη οπτική απόστασης σχεδόν 180 μοίρες αλλά και ένα προφίλ που συμβάλλει στη μείωση της επίδρασης της νυχτερινής μυωπίας.

Η πρόσθετη τεχνολογία στον φακό μιας όρασης διατηρεί τη διόφθαλμη όραση σε όλες τις κατευθύνσεις του βλέμματος και την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα σε κάθε σημείο του φακού.

Ο Mark πρόσθεσε: "Και τα δύο σχέδια φακών έχουν ως στόχο να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση, με αποκλειστικά χαρακτηριστικά που προσαρμόζονται στις οπτικές απαιτήσεις των χρηστών όταν οδηγούν σε συνθήκες ημέρας και νύχτας. Έχουμε δοκιμάσει τους νέους φακούς και λάβαμε πολύ θετική ανατροφοδότηση, καταπολεμώντας το 43% των οδηγών που ανέφεραν ότι αισθάνονται ανασφαλείς πίσω από το τιμόνι τη νύχτα εξαιτίας της απώλειας της οπτικής τους ικανότητας ».

Ένας τέτοιος οδηγός ήταν ο Adrian Fitzpatrick, ένας ασθενής από τους Browns Opticians στο Εδιμβούργο, ο οποίος έδωσε πολύ θετική ανατροφοδότηση μετά την εξέταση των φακών του οδηγού.
Ο κ. Fitzpatrick εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την αντανάκλαση που προσέφεραν οι νέοι φακοί και εξήγησε: «Έχοντας φορέσει τα γυαλιά καθ'όλη τη εορταστική περίοδο και το νέο έτος, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα. "Δεν γνώρισα απολύτως κανένα πρόβλημα, η οδήγηση ήταν πολύ καλή, χωρίς ορατότητα σε σκοτεινούς και άγνωστους δρόμους και αντανακλάσεις από άλλα αυτοκίνητα . Η σαφήνεια ήταν πολύ καλή και η ορατότητα  από απόσταση επίσης ήταν εξαιρετική. "Επιπλέον, η ανάγνωση των σημείων τόσο στο φως όσο και στο σκοτάδι ήταν εξαιρετική - κάτι με το οποίο δυσκολευόμουνα προηγουμένως.

Οι οδηγοί μονής όρασης Drive Progressive και HD: SV Drive παρουσιάζονται στην 100% Optical στο Excel London, 25-27 Ιανουαρίου 2020.

Σχετικά με την Caledonian Optical

Με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή φακών, το Caledonian Optical (μέρος του Duncan και του Todd Group) είναι ένα από μερικά ανεξάρτητα εργαστήρια που αξιοποίησαν τις πλήρεις δυνατότητες της ελεύθερης τεχνολογίας, επιτρέποντάς μας να κατασκευάσουμε ένα χαρτοφυλάκιο από τους τελευταίους ψηφιακούς συνταγογραφούμενους φακούς υψηλής ευκρίνειας .

Η Caledonian Optica ιδρύθηκε το 1976, και  παρέχει υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας για φακούς γυαλιών οράσεως σε μια σειρά οπτικών καταστημάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Η Caledonian Optical βραβεύθηκε με πιστοποίηση Made in Britain το 2016.

Πηγή: Optical Journal

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4