Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τα πιο θρυλικά γυαλιά ηλίου

Φωτό: heddels.com Φωτό: heddels.com

Όπως τόσα βασικά κομμάτια του ανδρικού στιλ -το blazer, η καμπαρντίνα, το bomber jacket, οι desert boots, τα chinos, ακόμα και το κοστούμι- τα γυαλιά ηλίου, και ειδικά τα Ray-Ban, έχουν τις ρίζες τους στον στρατό.

Η μητρική εταιρεία της Ray-Ban, Bausch & Lomb, ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1863 από τον Γερμανό μετανάστη John Jacob Bausch και τον Αμερικανό χρηματοδότη του Henry Lomb. Η εταιρεία ειδικεύτηκε στην εισαγωγή και κατασκευή γυαλιών, μικροσκοπίων, κιαλιών και τηλεσκοπίων, ενώ σύντομα επεκτάθηκε και σε φωτογραφικούς φακούς.

Με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η Bausch & Lomb επωφελήθηκε από την αυξανόμενη ζήτηση για οπτικά στρατιωτικά όργανα. Έχοντας γίνει έμπιστος προμηθευτής στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου, η Bausch & Lomb ήταν η εταιρεία που προτιμήθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις την δεκαετία του 1930, όταν οι πιλότοι ζήτησαν γυαλιά που να λειτουργούν ως ασπίδα στην όρασή τους απέναντι στις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου που συναντά κανείς κατά τη διάρκεια των μεγάλων αποστάσεων.

https://perpetual.gr/style/ray-ban-h-istoria-pisw-apo-ta-thrulika-gualia-hliou/

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4