MIDO 2019: Επιβεβαίωσε την ηγετική θέση της στην παγκόσμια αγορά των οπτικών

Εξήντα χιλιάδες (60.00) περίπου επισκέπτες θαύμασαν τις παρουσίες των επαγγελματιών από 159 χώρες του κόσμου
Η MIDO 2019 επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά των οπτικών. Η 49η εμφάνισή της έκλεισε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, με αμέσως επόμενο στόχο τη συνέχειά της από τις 29/02 έως 02/03 το 2020.
https://www.orasisonline.gr/enimerwsi/reportaz-agoras/item/1343-mido-2019-epibebaiwse-thn-hgetikh-thesh-ths-sthn-pagkosmia-agora-twn-optikwn.html


Στη φετινή MIDO είχαμε μικρή αύξηση στην επισκεψιμότητα, με περίπου 59.500 επισκέπτες να παίρνουν μέρος κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων των οπτικών και των επαγγελματιών της όρασης από 159 χώρες.
MIDO-3 new

Εκατοντάδες ήταν οι Έλληνες επισκέπτες, σε σημείο που παντού, μετά τα Ιταλικά και τα Αγγλικά, τα Ελληνικά ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στους διαδρόμους της έκθεσης. Σημαντικές και ιδιαίτερα δυναμικές οι ελληνικές συμμετοχές, με περίπτερα που από την πρώτη ημέρα είχαν ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση.

Φέτος, η Ελλάδα είχε την «τιμητική» της, αφού ήταν κατ’ αποκλειστικότητα παρόντες το www.orasisonline.gr και η Σύγχρονη Οπτική. Η πρόσκληση προήλθε από τη Safilo, χορηγό της Alpha Romeo, με τα Carrera Eyewear. Ιδιαίτερα γυαλιά που ταιριάζουν... γάντι με τον χαρακτήρα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ιδιαίτερη ξενάγηση από την Ambra De Marco, product manager των Carrera Eyewear και ένα «βαρύ» πρόγραμμα που τα είχε όλα! Από το σκληρό προσωπικό test drive, οδηγώντας τα super models της Alpha στην πίστα δοκιμών Vairano, αλλά και τη μοναδική εμπειρία στη συνέχεια - ως συνοδηγός της Carmen Jorda - οδηγού της F1 και ίσως της καλύτερης γυναίκας οδηγού στον πλανήτη και νέο πρόσωπο της διεθνούς καμπάνιας της Carrera, που συνεχίζει έτσι την έννοια του #DRIVEYOURSTORY.
Μια εμπειρία αξέχαστη που την απόλαυσαν πολύ λίγοι, εκλεκτοί και... τολμηροί!
MIDO-4 new

Κατά τ’ άλλα, η MIDO 2019 χαρακτηρίστηκε από την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που είδαμε στα περίπτερα όλων των εκθετών. Σχεδόν στο σύνολό τους οι εκθέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το τελικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η MIDO παραμένει ένα γεγονός κατά κύριο λόγο αφιερωμένο στις επιχειρήσεις, που συμβάλλει στην επέκταση του δικτύου επαφών, στις συνεργασίες και στο κλείσιμο νέων εμπορικών συμφωνιών, όπως δήλωσε ο Giovanni Vitaloni, πρόεδρος της έκθεσης.

Η σημασία της MIDO επιβεβαιώθηκε επίσης και από την έντονη παρουσία θεσμικών φορέων της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους, θαυμάζοντας τα περίπτερα και εκφράζοντας την ικανοποίησή τους από την άρτια οργάνωση, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού,

Alberto Bonisoli, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Dario Galli, η αναπληρώτρια δήμαρχο της πόλης του Μιλάνου στις Ψηφιακές Υπηρεσίες Μετασχηματισμού, Civic Roberta Cocco και τη σύμβουλο της Περιφέρειας της Λομβαρδίας για τον τουρισμό, το μάρκετινγκ και τη μόδα, Lara Magoni.

Υπήρξαν επίσης πολλές επισκέψεις από τον κόσμο του αθλητισμού και του θεάματος, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι MIDO είναι μια λαμπερή εκδήλωση που ακολουθεί και αναδεικνύει τις νέες τάσεις στην τεχνολογία, τις εξελίξεις και τη μόδα.

Και βέβαια, σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός η ψηφιακή επικοινωνία έχει την πρώτο λόγο: το «θαύμα» της MIDO μεταδόθηκε ζωντανά στη MIDO TV, η οποία φέτος έχει παράγει 130 βίντεο που μεταδόθηκαν ζωντανά στο Youtube, σημειώνοντας συνολικά 100 χιλιάδες προβολές σε μόλις τρεις ημέρες της έκθεσης. Ο ενθουσιασμός των εκθετών, επισκεπτών, bloggers και VIP ανέβηκε με το hashtag # MIDO2019 και μετά στο Instagram και το Facebook, που έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο εμφανίσεις.

«Ολοκληρώνοντας την έκθεση του 2019, εργαζόμαστε ήδη για την επόμενη που σηματοδοτεί το ιστορικό ορόσημο των 50 χρόνων της MIDO. Για το 2020 σχεδιάζουμε ένα πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει το σύνολο της βιομηχανίας: επιχειρήσεις, οπτική, αγοραστές, media και τα θεσμικά όργανα, για να γιορτάσουν επάξια τη Χρυσή Χρονιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIDO Giovanni Vitaloni.

Arrivederci MIDO για τις 29 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2020!


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4