opti 2020: Προσανατολισμός στον κόσμο της οπτικής

opti visitors in front of the VIP and press lounge opti visitors in front of the VIP and press lounge Photo: GHM

opti 2020: Προσανατολισμός στον κόσμο της οπτικής

Εξήντα χιλιάδες (60.000) m² γεμάτα με τις ότι τελευταίο υπάρχει στην οπτική και οφθαλμολογία,
εκπροσωπούμενη από 605 εκθέτες από 39 χώρες: Η opti 2020 ήταν όντως μια μεγάλη επιτυχία.
Φέτος, η νέα, κομψή βορειοανατολική είσοδος και η βορειοδυτική είσοδος, οδήγησαν τους επισκέπτες στις γεμάτες κόσμο αίθουσες. Είκοσι οκτώ χιλιάδες (28.000) επαγγελματίες από 93 χώρες έδωσαν το παρόν για να δουν και να πάρουν μαζί τους τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην αρχή του έτους.
Ένα καλό συναίσθημα από την αρχή: Αυτό ήταν που η opti 2020 προσέφερε στους επισκέπτες της αμέσως μόλις πάτησαν το πόδι τους στις αίθουσες εμπορικών εκθέσεων. Για άλλη μια φορά, η ετήσια συνάντηση της οπτικής οικογένειας διευκρίνισε τη σημασία της opti και της Γερμανίας ως της θέσης της για τη βιομηχανία, όπως καταδεικνύει ο ελαφρώς αυξημένος αριθμός διεθνών προσκεκλημένων. Ως αποτέλεσμα, όλα τα βλέμματα στην παγκόσμια σκηνή ήταν για την έκδοση του εμπορίου για το 2020.

Εξαιρετική επιχειρηματικότητα στην opti 2020
 Οι εταιρείες οπτικών και οφθαλμολογίας ξεκίνησαν το έτος σε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα: Σύμφωνα με τη βιομηχανική ένωση Spectaris, η γερμανική βιομηχανία μπορεί να κοιτάξει πίσω στο πιο επιτυχημένο οικονομικό έτος της τελευταίας δεκαετίας, με αύξηση των εσόδων κατά 5,4% το 2019. Ο τομέας έχει δει συνεχής ανάπτυξη από το 2011. Το καλό επιχειρηματικό κλίμα αντικατοπτρίστηκε τόσο στον εκθέτη όσο και στον επισκέπτη: σχεδόν τα δύο τρίτα των εκθετών πέτυχαν προσφορές, κρατήσεις ή παραγγελίες στην έκθεση, ενώ το 92% των opti trade έδωσαν κορυφαίες αποδόσεις φέτος. Η σημασία της opti για τους εθνικούς και διεθνείς εκθέτες και επισκέπτες της παραμένει αμετάβλητη. Η opti εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό γεγονός στην περιοχή DACH. Ο Josef May, πρόεδρος της βιομηχανικής ένωσης Spectaris είπε: "το opti Munich 2020 ήταν μια καλή έκθεση. Οι περισσότεροι από εμάς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είχαν πολλές πολύτιμες επαφές. Για τις σωστές εταιρείες, ήταν μια καλή αρχή για τη νέα δεκαετία. Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση να μοιραστούμε τη νέα θέση της Στουτγάρδης επικοινωνιακά και συναισθηματικά, διότι η κίνηση στα μονά έτη είναι αναπόφευκτη λόγω της μελλοντικής κατάστασης στη θέση του Μονάχου. Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στο εμπορικό σήμα, στην ομάδα opti και στην κεντρική εμπορική έκθεση στην περιοχή DACH καθώς και στη σημασία της για τον κόσμο ».

Εκτός από τις καλές επιχειρηματικές συμφωνίες, τη διατήρηση των υφιστάμενων επαφών και την επέκταση του δικού του δικτύου, το θέμα της περαιτέρω εκπαίδευσης ήταν επίσης στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης. Το opti FORUM, το οποίο προσφέρει χώρο για μεταφορά γνώσεων σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη βιομηχανία οπτικών, σημείωσε σταθερό πλήθος το 2020. Συνολικά 2.900 επισκέπτες παρακολούθησαν μία από τις 33 διαλέξεις στις τρεις ημέρες των εμπορικών εκθέσεων. Τα θέματά του "Optics 4.0. - Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι της τηλεπικοινωνίας "," Μάρκετινγκ παραπομπών "και" Η αντιμετώπιση της πρόκλησης του MDR - Τι πρέπει να κάνουμε πριν να έχει αποτέλεσμα "ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή. 
 
Ένας άλλος σημαντικός άξονας στο OPTI FORUM ήταν η παρουσίαση του βραβείου BLOGGER SPECTACLE 2020 για τον καλύτερο νεοφερμένο στα opti BOXES. 25 διεθνείς ομπρέλες και bloggers από 11 χώρες επέλεξαν το νεαρό εμπορικό σήμα Covrt Project Limited του Λονδίνου, το οποίο ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή Marcello Martino. Το opti SHOWCASE για το θέμα "Positioning Company", το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούσαν να απολαύσουν μέσω γυαλιών VR σε συνδυασμό με προσωπικές συμβουλές, έδειξε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. 
 
Ο Thomas Truckenbrod, Πρόεδρος της ZVA, συνόψισε τις εντυπώσεις του για το συνέδριο στο σύνολό του:
«Από την άποψη της ZVA, το opti 2020 ήταν η τέλεια αρχή της δεκαετίας και παρείχε μια μεγάλη προοπτική για τα επόμενα.
Για άλλη μια φορά, οι εμπορικοί επισκέπτες μπόρεσαν να βρουν ότι χρειάζονταν.
Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που οδήγησαν στη νέα θέση για το 2021: Για μένα, το πιο σημαντικό μέρος είναι
ότι ολόκληρη η οικογένεια της βιομηχανίας μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα μέρος. Ανυπομονώ για τη Στουτγάρδη! "
 
Στουτγάρδη και Μόναχο: Μια εμπορική έκθεση, δύο τοποθεσίες
 
Από το 2021, το opti θα εναλλάσσεται μεταξύ δύο τοποθεσιών. Στα μονά χρόνια, η έκθεση θα λαμβάνει χώρα στη Στουτγάρδη, ξεκινώντας από το επόμενο έτος από τις 8 έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η τοποθεσία στο Μόναχο δεν προσφέρεται πλέον από το Messe München τη συνήθη ώρα, η εμπορική έκθεση BAU καθώς και μια στρατηγική μετατόπιση στο χαρτοφυλάκιο εκθέσεων του Μονάχου του Μονάχου κατά τη διάρκεια των μονών ετών. 
 
Ο κ. Dieter Dohr, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gesellschaft für Handwerksmessen mbH, δήλωσε: "Είμαστε όλοι βαθιά απογοητευμένοι που ακούσαμε ότι η θέση στο Μόναχο δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμη εντός της επιθυμητής χρονικής περιόδου, επειδή η βιομηχανία αισθάνεται στο σπίτι της στο Μόναχο. Μια εμπορική έκθεση δεν χρειάζεται να συνδέεται με μια συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά πολλά κριτήρια παραμένουν απαραίτητα για την επιτυχία του κλάδου μας και αποτέλεσαν το επίκεντρο κατά την αναζήτηση μιας νέας τοποθεσίας: Η πρόωρη ημερομηνία Ιανουαρίου, η σειρά των ημερών από την Παρασκευή έως την Κυριακή , εύλογοι χρόνοι συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης, άριστη εφοδιαστική ικανότητα και ικανότητα αντιμετώπισης των ισχυρών αγορών εκθετών και επισκεπτών στις οποίες είναι συνηθισμένη η opti. Εκτός από το Μόναχο, μόνο η εμπορική έκθεση της Στουτγάρδης πληροί όλα αυτά τα βασικά κριτήρια. Η Bettina Reiter, Διευθυντρια Έργου της opti με περισσότερα από 20 χρόνια στην επιχειρηματική έκθεση, προσθέτει: "Η έμπειρη ομάδα της opti γνωρίζει τη βιομηχανία, γνωρίζει την εμπορική έκθεση και διοργανώνει αυτή την εκδήλωση υψηλού επιπέδου εδώ και πολλά χρόνια. Η opti θα συνεχίσει να παραμένει opti σε αυτή τη νέα θέση. "Ο Stefan Lohnert, επί του παρόντος Επικεφαλής Εκδηλώσεων στο Stuttgart Messe και σύντομα Διευθύνων Σύμβουλος, λέει:" Μας τιμά το ότι η opti επέλεξε τη Στουτγάρδη ως δεύτερη θέση. Προσβλέπουμε ήδη να καλωσορίσουμε τη βιομηχανία τον Ιανουάριο του 2021! "
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4