Αποτρέψτε την τύφλωση από τα παιδιά και τους ενήλικες στα sports. Η προστασία των ματιών είναι μέρος της ομοιόμορφης αθλητικής αγωγής και συμπεριφοράς.

Αντιμετωπίζετε ξηροφθαλμία, ερυθρότητα ή ερεθισμό; Οι φακοί επαφής σας ενδέχεται να είναι το πρόβλημα. Η σωστή φροντίδα των φακών επαφής είναι ο κύριος τρόπος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σοβαρής μόλυνσης του οφθαλμού από μικρόβια των φακών επαφής. Η φροντίδα των φακών επαφής είναι μία σχετικά απλή διαδικασία, η οποία όμως δεν πρέπει να παραλείπεται από τους χρήστες.
Διαβάστε εδώ ορισμένες γενικές συμβουλές που είναι χρήσιμες σε οποιονδήποτε χρήστη ή υποψήφιο χρήστη φακών επαφής.

Η εφαρμογή φακών επαφής είναι απόλυτα ασφαλής και ενδείκνυται παγκοσμίως για χρήση και από παιδιά εφόσον τηρούν τους κανόνες υγιεινής και συντήρησής τους. Περαιτέρω, έρευνες(1) έχουν δείξει την μεγάλη επιτυχία και τα οφέλη των φακών επαφής στην οφθαλμική τους υγεία αλλά και στην ομαλή διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Στις ανεπτυγμένες χώρες αποτελεί την πρώτη επιλογή για όλα τα παιδιά και τους εφήβους με έντονες διαθλαστικές ανωμαλίες.

Πότε το παιδί  πρέπει να δει έναν παιδο-οφθαλµίατρο;
O ετήσιος οφθαλµολογικός έλεγχος στα παιδιά σχολικής ηλικίας είναι απαραίτητος για την έγκαιρη διάγνωση προβληµάτων όρασης. Τα ακόλουθα συµπτώµατα θα πρέπει να οδηγήσουν τους γονείς στο να εξεταστεί το παιδί τους από παιδο-οφθαλµίατρο σύντοµα.

Οι φακοί επαφής μολύνουν τις θάλασσές μας και σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή!
Ας τις σώσουμε. Υπάρχει τρόπος!!!

Σύμφωνα με νέα έρευνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% των ανθρώπων που φορούν φακούς επαφής ξεπλένονται κάτω από την τουαλέτα ή το νεροχύτη. Αλλά ως ιατρικά προϊόντα, οι φακοί επαφής είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να αντέχουν σε σκληρά περιβάλλοντα και συνθήκες και επομένως δεν βιοδιασπώνται εύκολα.

Ο Αύγουστος είναι ο Μήνας Υγείας και Ασφάλειας των Παιδιών

01-Kids eyeglasses-696x603

H άνοιξη και καλοκαίρι, εποχές έξαρσης πολλών φαινομένων αλλεργίας και σημαντικών αλλεργιών των ματιών, δημιουργεί πρόβλημα σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ακόμα και στη χώρα μας. 

Φυσική όραση στους ασθενείς, μετά τη χειρουργική αφαίρεση καταρράκτη, χαρίζουν οι τριπλο-εστιακοί ενδοφακοί  σύμφωνα με  διεθνείς  (ευρωπαϊκές και αμερικανικές) επιστημονικές  μελέτες!
«Κι αυτό γιατί  οι  τριπλο-εστιακοί ενδοφακοί ενισχύουν την ενδιάμεση όραση σε σύγκριση με τους διπλοεστιακούς  ενδοφακούς, λόγω

FUCHS Η ΔΥΣΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ

Η δυστροφία του Fuchs (fooks) επηρεάζει τον κερατοειδή - το καθαρό μπροστινό παράθυρο του ματιού σας. Αυτή η διαταραχή προκαλεί διόγκωση στον κερατοειδή που μπορεί να οδηγήσει σε θολή όραση και δυσφορία στο μάτι.

Σελίδα 1 από 35
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3 Unionoptics 4
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-1 Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4