Νέα Έρευνα Αποκαλύπτει την Κατάσταση της Υγείας των Ματιών για το 2020

Τα τρία τέταρτα (76%) όλων των Αυστραλών θεωρούν ότι η όρασή τους είναι η πιο σημαντική έννοια, ενώ τρεις στους πέντε Αυστραλούς δηλώνουν ότι ανησυχούν για την ποιότητα της όρασης τους σύμφωνα με νέα έκθεση της Optometry Australia.
Για να σηματοδοτήσει την έναρξη του 2020, το έτος καλής όρασης για τη ζωή, η Optometry Australia κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες το Vision Index, το οποίο σχεδιάστηκε για να καλύψει τη σημασία που δίνουν οι Αυστραλοί στα μάτια τους, καθώς και την κατανόησή τους για την υγεία των ματιών...

Η Έκθεση για τον Δείκτη Όρασης 2020 τονίζει ότι η πλειοψηφία των Αυστραλών κατανοεί τα οφέλη μιας κανονικής οφθαλμολογικής εξέτασης (57%), το ένα τρίτο των Αυστραλών δεν διενεργούν τακτικούς ελέγχους (35%) και ένας ανησυχητικός αριθμός δεν έχει κάνει ποτέ οφθαλμολογική εξέταση στη ζωή τους (12%).

Εξετάζοντας τις συνήθειες, τις πεποιθήσεις και τις στάσεις του κόσμου απέναντι στην υγεία των ματιών τους, η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι το 14% των Αυστραλών φοβούνται να φορούν γυαλιά και ένας στους δύο φορούν φακούς επαφής δεν πλένουν τα χέρια τους πριν τους εισάγουν αφήνοντας τα μάτια τους εκτεθειμένα στις δυσάρεστες συνθήκες μόλυνσης των ματιών.

Επιπλέον, ένας στους τρεις Αυστραλούς (31%) πιστεύει ότι η κατανάλωση καρότων θα βελτιώσει την όρασή τους όταν στην πραγματικότητα, μια ποικιλία διαφορετικών αλλά καλών θρεπτικών ουσιών μπορεί να συμβάλει σε υγιέστερα μάτια.

Ο κ. Lyn Brodie, Διευθύνων Σύμβουλος της Optometry Australia, δήλωσε ότι «Το 2020 είναι ένας πολύ γνωστός όρος που αποδίδεται συχνά στην τέλεια όραση και η καλή όραση ως γνωστό αποτελεί βασικό παράγοντα για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή, το έτος 2020 αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να επικεντρωθεί η προσοχή μας στην υγεία των ματιών.

"Η έναρξη της Έκθεσης για το Δείκτη Όρασης του 2020 μας βοηθά να φωτίσουμε τη σημασία των τακτικών οφθαλμολογικών εξετάσεων και να βοηθήσουμε τους περισσότερους να επικεντρωθούν στην όρασή τους το 2020."

Παρόλο που η έκθεση εξετάζει την υγεία των αυστραλιανών στην υγεία των ματιών, επιδιώκει επίσης να τονίσει την εγγενή σχέση μεταξύ της υγείας των οφθαλμών και των χρόνιων ασθενειών που μπορούν να προληφθούν, των συνθηκών και των παραγόντων κινδύνου τους, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό βαθμό στον οποίο η υγεία των ματιών επηρεάζει τη γενική υγεία και την ευεξία.

Η κ. Μπρόντι λέει ότι: «Μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο ή τον οπτομέτρη δεν αφορά μόνο τη συνταγογράφηση γυαλιών οράσεως, αλλά μια περιεκτική οφθαλμική εξέταση που μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αναγνώριση των προβλημάτων και των ασθενειών που μπορούν να αντιμετωπιστούν κατά το 90% των περιπτώσεων αν εντοπιστούν νωρίς.

"Πολλές παθήσεις των ματιών είναι προληπτικές ή θεραπευτικές, οπότε ο χρόνος για τακτικές οφθαλμικές εξετάσεις είναι απαραίτητος για τη γενική υγεία και τη διατήρηση της καλής όρασης για το 2020 και μετά", δήλωσε η κ. Brodie.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες γνωρίζουν ότι οι οφθαλμικές εξετάσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποκάλυψη ευρύτερων ζητημάτων σχετικά με τη γενική υγεία τους (77%), με τη μεγαλύτερη αιτία για μια επίσκεψη σε έναν ειδικό να είναι για θέματα όρασης κοντινής απόστασης (81%), κουκίδες, μυγάκια κλπ (58%) και ευαισθησία στο φως (47%).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα έρευνα και για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλήρες ευρετήριο του Vision 2020, κάντε κλικ εδώ .

Πηγή: Good Vision For Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4