Συμβουλές για την προστασία από την UV Ακτινοβολία. Προστατεύστε τα Μάτια σας από τον Ήλιο.

Πιθανόν να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά και τα μάτια σας χρειάζονται προστασία από τον ήλιο...

Οι υπεριώδεις (UV) ακτίνες είναι μέρος του φάσματος του φωτός που φτάνουν στη γη από τον ήλιο. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι ακτίνες είναι οι αιτίες για την αυξανόμενη απώλεια της όρασής μας όσο γερνάμε (εκφύλιση ωχράς κηλίδας).

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει κι άλλες σημαντικές οφθαλμικές παθήσεις, όπως καταρράκτη. Μία στις πέντε περιπτώσεις καταρράκτη μπορεί να προκληθούν από τον ήλιο. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν με σωστή αντηλιακή προστασία.

Για να μάθετε περισσότερα για τον καταρράκτη, διαβάστε το άρθρο μας για τις μακροχρόνιες οφθαλμικές παθήσεις.
Diathrhste ta Matias ygeih

Πώς να προστατεύσετε τα μάτια σας από τον ήλιο

Ακολουθήστε την παρακάτω συμβουλή για να προστατέψετε τα μάτια σας από τον ήλιο και για να διατηρήσετε την καλή υγεία των ματιών και της όρασής σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαλέξτε προσεκτικά γυαλιά ηλίου

Η αγορά πανάκριβων γυαλιών ηλίου δεν σημαίνει απαραίτητα και προστασία των ματιών σας. Τα γυαλιά ηλίου που έχουν τη σήμανση UV400 προσφέρουν την καλύτερη προστασία, γιατί μπλοκάρουν ακόμη και τις πιο λεπτές ακτίνες UV. Επιλέξτε μεγάλους φακούς και σκελετούς με πλαϊνά προστατευτικά, για πιο αποτελεσματική προστασία των ματιών.

Φοράτε φακούς επαφής με προστασία UV

Ακόμη και τα γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας αφήνουν τον ήλιο να εισχωρήσει γύρω από το πλαίσιό τους. Οι φακοί επαφής με φίλτρα μπλοκαρίσματος UV εφαρμόζουν πάνω από τον κερατοειδή και το φακό των ματιών σας, για επιπλέον προστασία. Για καλύτερη προστασία, φοράτε γυαλιά ηλίου που εφαρμόζουν περιμετρικά και καπέλο με πλατύ γείσο.

Όλοι οι φακοί επαφής ACUVUE® έχουν φίλτρα που μπλοκάρουν τις ακτίνες UV και είναι ενσωματωμένα στο φακό, ώστε να προστατεύονται τα μάτια σας από τη μετάδοση της επιβλαβούς ηλιακής ακτινοβολίας.1

Φοράτε καπέλο

Ένα καπέλο με πλατύ γείσο θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία για τα μάτια σας. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να προστατεύετε το πρόσωπό σας και το στέρνο σας από τον ήλιο και να αποφεύγετε την ηλίαση.

Προσέξτε το φως που αντανακλάται

Το φως που αντανακλάται στην άμμο, το χιόνι ή το νερό ενισχύει την έκθεση στον ήλιο. Όταν βρίσκεστε στην παραλία, κοντά στο νερό, σε υψηλό υψόμετρο ή όταν κάνετε σκι, θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ματιών σας.

Προσέξτε την ώρα της ημέρας

Ο ήλιος είναι πολύ δυνατός μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. Ωστόσο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα μάτια σας κινδυνεύουν περισσότερο από τον ήλιο τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Προσπαθήστε να προστατεύετε τα μάτια σας όλη την ημέρα.

Παντός καιρού

Οι περισσότεροι λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης των ματιών μας τις ηλιόλουστες ημέρες, αλλά οι ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στα μάτια μας ακόμη και με συννεφιά. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα μάτια μας από την ακτινοβολία UV συνέχεια.

Οι φακοί επαφής ACUVUE® σας βοηθούν να προστατεύετε τα μάτια σας από τον ήλιο όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως καιρού!.

Συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας των ματιών σας

Να επισκέπτεστε τακτικά τον επαγγελματία υγείας των ματιών σας, όπως σας έχει συμβουλεύσει. Κατά την επίσκεψή σας, να ζητάτε από τον εφαρμοστή σας περισσότερες συμβουλές σχετικά με την προστασία των ματιών σας από τον ήλιο.

Χρησιμοποιήστε το online εργαλείο αναζήτησης για να βρείτε έναν εφαρμοστή της περιοχής σας εδώ.

Καταναλώστε λαχανικά

Φάτε φυλλώδη λαχανικά και φρούτα όλων των χρωμάτων, πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και E. Τα αντιοξειδωτικά λουτεϊνη και ζεαξανθίνη θεωρούνται εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία των ματιών σας. Η λουτεϊνη βρίσκεται στις κίτρινες πιπεριές, τα μάνγκο και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά. Το μπρόκολο, το καλαμπόκι, τα πορτοκάλια και τα αυγά είναι καλές πηγές ζεαξανθίνης.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τις καλύτερες τροφές για την υγεία των ματιών σας εδώ.

Προσέξτε τα παιδιά

Η μεγαλύτερη ζημιά από τον ήλιο προκύπτει στην παιδική ηλικία. Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα μάτια των παιδιών σας με εφαρμοστά γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν τις ακτίνες UV και καπέλο.

Οι υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβείς για τα μάτια σας, όπως και για την επιδερμίδα σας. Η ACUVUE® είναι η μοναδική, μεγάλη μάρκα φακών επαφής που μπλοκάρει πάνω από το 98% της μετάδοσης των ακτίνων UVB και 85% των ακτίνων UVA - και αυτό διατίθεται ως στάνταρ σε αυτή τη σειρά προϊόντων.1

Οι φακοί επαφής 1-DAY ACUVUE® TruEye® προσφέρουν την υψηλότερη προστασία UV από οποιονδήποτε άλλο ημερήσιο φακό επαφής. Εάν προτιμάτε φακούς επαφής συχνής αντικατάστασης, επιλέξτε τους φακούς ACUVUE OASYS® ή ACUVUE OASYS® for ASTIGMATISM.1

Πηγή: www.acuvue.gr

* Όλοι οι φακοί επαφής ACUVUE® έχουν φίλτρο UV Προστασίας ενάντια στη μετάδοση των επιβλαβών ακτίνων στον κερατοειδή χιτώνα και μέσα στα μάτια. Οι φακοί επαφής με UV προστασία ΔΕΝ αντικαθιστούν τα γυαλιά με UV προστασία όπως τα γυαλιά ηλίου γιατί δεν καλύπτουν πλήρως το μάτι και την περιοχή γύρω από αυτό. Θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε γυαλιά με UV προστασία σύμφωνα με τις οδηγίες του εφαρμοστή σας.

ACUVUE® αποτελεί εμπορικό σήματα της Johnson & Johnson Hellas Commercial and Industrial S.A. © Johnson & Johnson Hellas Commercial and Industrial S.A. 2018

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4