Οικολογικά Γυαλιά από Θαλάσσια Πλαστικά Απορρίμματα!

Συλλογή ανακύκλωση και επεξεργασία θαλάσσιων πλαστικών (απορρίμματα) - για την δημιουργία κομψών, μοντέρνων γυαλιών
Η Sea2see Eyewear ιδρύθηκε από τον κοινωνικό επιχειρηματία François van den Abeele, Από το 2016, η εταιρεία ξεκίνησε το δικό της δομημένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τη συλλογή θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων σε όλη την Ευρώπη και τώρα επεκτείνεται στη Δυτική Αφρική.Η Sea2see είναι η πρώτη εταιρεία γυαλιών που πρωτοστατεί σε ένα κάθετα ολοκληρωμένο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, δημιουργώντας τη δική της υποδομή για τη συλλογή απορριμμάτων θαλάσσιων πλαστικών και στη συνέχεια το χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία πλαισίων υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένων αποκλειστικά στην Ιταλία.είναι πρωτοπόρος και οικολογικός αναστολέας στην παραγωγή βιώσιμων ανακυκλωμένων πλαστικών γυαλιών.
Σε μια εποχή που η τρέχουσα πορεία μόδας σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, βιωσιμότητα και κοινωνική ευθύνη βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και καθώς οι καταναλωτές αναζητούν μάρκες που επικοινωνούν εμπνευσμένες «υπεύθυνες» ιστορίες περιβαλλοντικού σκοπού με απόλυτη διαφάνεια, το μοναδικό μοντέλο της Sea2see προσελκύει οπτικούς εμπόρους λιανικής και τους πελάτες, με τη συμμετοχή τους άμεσα στο «βιώσιμο» κίνημα και την απτή περιβαλλοντική αλλαγή.

Η Sea2see Eyewear ηγείται του κινήματος για δεσμευμένη βιώσιμη δράση στην παγκόσμια βιομηχανία γυαλιών,  προωθεί τη διεθνή επέκταση του προγράμματος της για τη συλλογή θαλάσσιων πλαστικών στη Γκάνα και τη Σενεγάλη.
François van den Abeele

François van den Abeele
Με τη γνώση ότι 12 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων απορρίπτονται στους ωκεανούς του κόσμου κάθε χρόνο, η μάρκα ξεκίνησε τις δραστηριότητές της για τη συλλογή απορριμμένων πλαστικών απορριμμάτων μέσω συμφωνιών με λιμενικές αρχές στην Καταλονία (Ισπανία) το 2016. Η Sea2see συνεργάζεται τώρα με χιλιάδες αλιείς μέσω περισσότερα από 37 λιμάνια στην Ισπανία και τη Γαλλία συλλέγουν 500 κιλά πλαστικά απορρίμματα την ημέρα.
01 Collecting waste on the beaches in Ghana Beach cleaningΣυλλογή απορριμμάτων στις παραλίες στη Γκάνα / καθαρισμός παραλιών
Μετά τη συλλογή των αποβλήτων, το Sea2see διαχωρίζει τι μπορεί να χρησιμοποιήσει για την παραγωγή γυαλιών και τα υπόλοιπα πωλούνται σε άλλες εταιρείες για ανακύκλωση για χρήση σε διαφορετικές διαδικασίες.

Χάρη σε μια πρωτοβουλία κοινωνικής επιχείρησης που έκανε το Sea2see στη Δυτική Αφρική, οι ψαράδες που συνεργάζονται στο έργο στη Γκάνα και τη Σενεγάλη έχουν πρόσβαση σε μια νέα πηγή εισοδήματος για το πλαστικό που συλλέγουν, ενώ συμμετέχουν επίσης σε μια δραστηριότητα με άμεση θετική επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Οι πωλήσεις των γυαλιών Sea2see χρηματοδοτούν επίσης τη συλλογή των ίδιων των αποβλήτων. Ένα πλαίσιο γυαλιών χρηματοδοτεί τη συλλογή και την ανακύκλωση 5 κιλών πλαστικών.

Σήμερα, η συλλογή των γυαλιών Sea2see περιλαμβάνουν πάνω από 135 γυαλιά ηλίου και οπτικά πλαίσια - που πωλούνται σε περισσότερα από 3000 οπτικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Τα πλαίσια παράγονται με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας στην Ιταλία και η συλλογή περιλαμβάνει μια σειρά από φρέσκα, μοντέρνα σχέδια γυαλιών όπως τετράγωνα πλαίσια,  aviator και προϊόντα στυλ wayfarer.

Κάθε πλαίσιο αντιπροσωπεύει ένα βήμα σε ένα κίνημα για περιβαλλοντική αλλαγή και κοινωνική ευθύνη, καθιστώντας κάθε κατάστημα και πελάτη λιανικής Sea2see μέρος της «βιώσιμης» αποστολής τους.

Πηγή: Optical Journal 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4