Σημαντικές αυξήσεις πωλήσεων και κερδών για τον όμιλο της Hoya

Ενισχυμένη από τις ισχυρές πωλήσεις, τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη, η Hoya Group (7741: JP) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις για το τρίμηνο 1 Απριλίου έως 30 Ιουνίου του τρέχοντος οικονομικού έτους ανήλθαν σε 158.000 εκατομμύρια γιεν (αύξηση 44,5% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Τα τριμηνιαία κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 51,018 εκατ. γιεν και τα τριμηνιαία κέρδη σε 41,299 εκατ. γιεν, αυξημένα κατά 59,7 % και 61,1 %, αντιστοίχως από τα περσινά. Το τριμηνιαίο περιθώριο κέρδους προ φόρων ήταν 32,3 %, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση κατά 3,1 μονάδες σε ετήσια βάση.

Τα δημοσιευμένα στοιχεία και οι δείκτες μεταβολών αφορούν επιχειρήσεις με συνεχιζόμενη λειτουργία, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Δεν υπήρχαν επιχειρήσεις που διακόπηκαν το πρώτο τρίμηνο ή το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Στο τμήμα Life Care -που περιλαμβάνει προϊόντα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, όπως φακοί γυαλιών και φακοί επαφής- οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά και τα ιατρικά προϊόντα, όπως τα ιατρικά ενδοσκόπια και οι ενδοφθάλμιοι φακοί για καταρράκτη, αυξήθηκαν επίσης σημαντικά, ανέφερε η Hoya στην ανακοίνωσή της.

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις στον τομέα της Φροντίδας Ζωής ανήλθαν σε 96,849 εκατ. γιεν (αύξηση 56,4%). Τα κέρδη αυτού του επιχειρηματικού τομέα αυξήθηκαν κατά 111,7 % στα 21.843 εκατ. γιεν, ανέφερε η Hoya.

Στους ενδοφθάλμιους φακούς για καταρράκτη σημειώθηκε «σταδιακή ανάκαμψη στον αριθμό των επεμβάσεων, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, και οι πωλήσεις μας ήταν σε τάση ανάκαμψης», προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

healthcare img01

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4