Έκτακτη Ανακοίνωση Νο 4 της MIDO για τον Coronavirus

Είναι γνωστό πλέον ότι η  50η Έκθεση της Mido αναβάλλεται.
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIDO, μια από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις παγκοσμίως για τα γυαλιά και την όραση γενικότερα, συναντήθηκε για να δημιουργήσει και να καθορίσει μια στρατηγική απάντηση στην έκτακτη ανάγκη  αντιμετώπισης του CoVID-19 (Κορονοϊός), σε σχέση με την επικείμενη έκθεση που προγραμματίζεται για τις 29 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου.
Οι διοργανωτές της MIDO ανακοίνωσαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλει την έκθεση του 2020 έως τις ημερομηνίες, οι οποίες πρόκειται να αποφασιστούν, από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Βεβαίως τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και...

Με ποια βεβαιότητα οι διοργανωτές της MIDO δεν ακυρώνουν αλλά αναβάλουν την έκθεση αλλά προσδιορίζουν ότι μπορεί να γίνει από τέλος Μαΐου έως και Ιούνιο. Με τους συμμετέχοντες εκθέτες αλλά και όλους τους επισκέπτες που έχουν κάνει μεγάλα έξοδα, κρατήσεις για ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια, κλπ τι θα γίνει; Θα αποζημιωθούν και από ποιους;

Μια τίμια και καθαρή απάντηση από τη MIDO κατά τη γνώμη μας θα ήταν:
Πρώτον, Η MIDO πρέπει να ακυρώσει και όχι να αναβάλει την έκθεση για το επόμενο δίμηνο-τρίμηνο γιατί οι εκθέτες θα επαναλάβουν τα λειτουργικά τους έξοδα και οι επαγγελματίες επισκέπτες θα έχουν εξαιρετικά μειωμένο ενδιαφέρον λόγω του ότι οι παρουσιάσεις θα είναι εκτός σεζόν και θα έχουν ήδη δειγματιστεί στις χώρες τους.

Και δεύτερο να πάρει υπό όψη της ότι η SILMO στο Παρίσι θα είναι ο πλέον σύμφορος τρόπος συμμετοχής και θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο και ασφαλές ενδιαφέρον του οπτικού κλάδου, αν βέβαια έχουν πάει όλα καλά με τον CoVID-19 (Κορονοϊός).
Έτσι λοιπόν κατά τη γνώμη μας η MIDO με γενναιότητα πρέπει να αποζημιώσει όλους τους εμπλεκόμενους (εκθέτες και επισκέπτες) και να ακυρώσει την φετινή έκθεση.

Και τέλος οι σύλλογοι και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της οπτικής να απαιτήσουν τις αποζημιώσεις που αποδεδειγμένα προκύπτουν για εκθέτες και επισκέπτες και όπως προείπαμε κατά τη γνώμη μας η MIDO με γενναιότητα πρέπει να αναλάβει.

Η ανακοίνωση της MIDO

"Αποφασίσαμε από το σεβασμό για την τρέχουσα ανησυχητική κατάσταση και για τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας - είπε ο Giovanni Vitaloni, Πρόεδρος της MIDO. Καθώς η κρίση της υγείας αναπτύσσεται στην Ιταλία, δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε να αναβάλουμε την έκθεση της MIDO για το 2020. Καθορίσαμε αμέσως και επιλέξαμε ένα χρονικό πλαίσιο εντός του έτους που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της βιομηχανίας της όρασης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα απαιτήσει από τους επαγγελματίες του κλάδου, τους εκθέτες, τους αγοραστές, τα μέλη του Τύπου, τους οπτικούς και όλους όσους εργάζονται για τη MIDO, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού μας, να επανα-προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους, με σημαντικό αντίκτυπο σε όλες τις εσωτερικές οργανώσεις.

Θα είναι μια διπλή προσπάθεια καθώς βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα μακριά από την εκπομπή, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε ειλικρινά να γιορτάσουμε τα 50 μας χρόνια, όταν ο κόσμος - και η χώρα μας τώρα ειδικότερα - αντιμετωπίζει μια τέτοια διεθνή κρίση.

Πιστεύουμε όμως ότι, λόγω της ίδιας της φύσης της τρέχουσας κατάστασης, η οποία είναι ανησυχητική και συνεχώς εξελισσόμενη, οι εκθέτες και οι επισκέπτες μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα καταλάβουν την απόφασή μας. Η αίσθηση ευθύνης μας ως επιχειρηματιών, αλλά κυρίως ως ανθρώπινα όντα, προς τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, τους συναδέλφους μας, μας έχει αναγκάσει να κάνουμε κάτι που δεν θα θέλαμε να κάνουμε ποτέ, ειδικά για αυτή την ειδική έκθεση, τα 50α μας γενέθλια. "

Οι νέες ημερομηνίες της MIDO 2020 θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου οι εκθέτες να προγραμματίσουν εκ νέου την παρουσία τους στην παράσταση, σύμφωνα με πιθανές νέες οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές που ασχολούνται με αυτή την κρίση της υγείας και σύμφωνα με τον τρόπο η κατάσταση θα αναπτυχθεί και η διαθεσιμότητα των χώρων στο Rho Fiera Milano, με τον οποίο διατηρούμε συνεχώς επαφή.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4