Opti 2020 - Ένα πορτραίτο: Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις του κλάδου στα opti BOXES

Ένα πορτραίτο: Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις του κλάδου στα opti BOXES
Ανεβαίνει η αυλαία για τους νεοφερμένους! Για άλλη μια φορά, επιλεγμένοι νέοι σχεδιαστές και startup επιχειρήσεις οπτικών μαζεύονται στα opti BOXES στην αίθουσα C2 στην opti 2020.
Όσοι από εσάς θέλετε να ζήσετε ένα νέο, δυναμικό πνεύμα σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και τη δεξιοτεχνία είστε σε καλά χέρια με τους νέους σχεδιαστές που εκθέτουν το έργο τους στα opti BOXES στην Αίθουσα C2. Φέτος, 14 επιλεγμένοι νεοφερμένοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, το Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Κίνα θα εκθέσουν το έργο τους στην ειδική περιοχή. Να επισημάνουμε για τα opti BOXES, πως εκεί είναι η ευκαιρία να κερδίσετε το βραβείο BLOGGER SPECTACLE, το οποίο απονέμεται στον καλύτερο νεοφερμένο στον κλάδο. Ποιος κερδίζει το πολυπόθητο βραβείο αποφασίζεται από 20 bloggers διεθνών συναλλαγών, οι οποίοι θα γνωρίσουν τους εκθέτες στο opti BOXES με ταχύτατες συναντήσεις το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020. Η τελετή απονομής γίνεται την ίδια μέρα στις 12.30 μ.μ. στο opti FORUM (Αίθουσα C4).

 Annu GmbH (αίθουσα C2.BOX1)

Το "WeareAnnu" ιδρύθηκε από διεθνείς σχεδιαστές, στοχαστές και εφαρμοστές που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό σχέδιο. Η ετικέτα Annu από τη Νυρεμβέργη είναι μια δημιουργική, πρωτοποριακή μάρκα που κάνει αυτόν που την φορά να ξεχωρίζει. Τα γυαλιά Annu ζυγίζουν μόνο 4 γραμμάρια - και λιγότερο υλικό σημαίνει λιγότερα απόβλητα.

www.weareannu.com

Covrt Project Limited (Αίθουσα C2.BOX 2)

Το νεαρό brand Covrt Project ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2018 και αντιπροσωπεύει το λονδρέζικο streetwear. Το brand δίνει έμφαση στην ιδέα των γυαλιών ως αξεσουάρ μόδας και συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες, τα προηγμένα υλικά και τις πιο μοντέρνες λεπτομέρειες. Η πρώτη συλλογή αποτελείται από τέσσερα σχέδια γυαλιών ηλίου κατασκευασμένα από ελαφρύ, αλεσμένο χάλυβα και τρία μοντέλα κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας οξικό Mazzucchelli, σχεδιασμένο από τον Marcello Martino.

 assets user upload 1 Covrt Project MP4 Press

www.covrtproject.com

 Leinz Eyewear (αίθουσα C2.BOX3)

Η γερμανική μάρκα LEINZ Eyewear ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή γυαλιών Beate Heinz. Πίσω από το θέμα της συλλογής της "Αντιθέσεις και Υβρίδια" είναι η θέση του συνδυασμού του παλιού με το νέο και της προσέλκυσης του γνωστού στο μέλλον. Η συλλογή "εσείς και εγώ" θέτει ισχυρούς γραφικούς τόνους που πλαισιώνουν το μάτι διακριτικά. Ο σχεδιαστής βασίζεται σε ανθεκτικά, ανακυκλωμένα δερμάτινα απορρίμματα για την αντίστοιχη θήκη των γυαλιών.

 assets user upload 2 LEINZ You and me Foto Sabine Schru ender 12.2019 Front 300dpi

www.leinzeyewear.com

 

Unsuikyo (αίθουσα C2.BOX4)

Τα μοντέλα της κινεζικής φυσιογνωμικής μάρκας Unsuikyo διαμορφώνονται από πέτρινες μορφές και υφές που δίνουν στον χρήστη μια ήρεμη αίσθηση ότι βρίσκεται σε επαφή με τη φύση. Κάθε οπτική εμπειρία γίνεται μια ευχαρίστηση με θεαματικά τοπία και στιγμές που κόβουν την ανάσα που αξίζει να συλλαμβάνονται. Η συλλογή Mixed Clip αποτελείται κυρίως από γυαλιά με αποσπώμενους φακούς κατασκευασμένους από φυσικά υλικά όπως πέτρα και ξύλο. Το ευπροσάρμοστο πλαίσιο γυαλιών ηλίου μπορεί να μετατραπεί χωρίς κανένα πρόβλημα σε πλαίσιο γυαλιών ηλίου, με τα πρακτικά και ελαφριά χαρακτηριστικά του να διαλύουν τα παραδοσιακά σχέδια των γυαλιών ηλίου clip-on.

 assets user upload 3 Unsuikyo DSC 9878

www.unsuikyo.com

 

BRETT Eyewear (Αίθουσα C2.BOX5)

Η συλλογή της γαλλικής μάρκας BRETT αντιπροσωπεύει αρσενικά, διαχρονικά καλαίσθητα πλαίσια τόσο για τους κύριους όσο και για τα κακά παιδιά. Τα πλαίσια των γυαλιών γυαλιού κόβονται με laser από ένα μονομπλόκ τιτανίου και συναρμολογούνται μετά την  μηχανική κατεργασία και στη συνέχεια βουρτσίζονται με το χέρι. Η BRETT προσφέρει τέσσερις συλλογές που επικεντρώνονται στην παιχνιδισμό της κομψότητας και της αρρενωπότητας με την αντίθεση των στενών και ευρέων περιοχών - μια αντίθεση που έχει καταστεί το εμπορικό σήμα της μάρκας.

www.brett-eyewear.com

 

Eque.M (αίθουσα C2.BOX6)

Για τον σχεδιαστή Eque.M, το νερό είναι η έμπνευση και το θέμα της νέας συλλογής άνοιξης / καλοκαιριού 2020. Ο σχεδιασμός των σταγονιδίων νερού χρησιμοποιείται στη "Συλλογή Νερού", η οποία είναι μοναδική και μοιάζει σαν να πέφτουν στο πάτωμα πολλές μικρές σταγόνες βροχής. Το ενδιαφέρον για το νερό είναι η ευελιξία του: μερικές φορές οι σταγόνες είναι καμπύλες, μερικές φορές λοξές, μερικές φορές απλωμένες ανόμοια. Αυτό σημαίνει ότι κανένα σχέδιο δεν είναι όμοιο με κάποιο άλλο. Η συλλογή περιλαμβάνει έξι γυαλιά ηλίου και επτά γυαλιά οράσης. Όλα τα μοντέλα κατασκευάζονται με το χέρι στην Ιαπωνία.

 assets user upload 4 Eque.M Drop Song

www.equemeyewear.com

 

CAZO ORIGINES (αίθουσα C2.BOX7)

Η γαλλική μάρκα οπτικών CAZO ORIGINES αφιερώνει τη συλλογή της στον Pierre-Hyacinthe Caseaux, ο οποίος παρήγαγε το πρώτο πλαίσιο γυαλιών από χαλύβδινο σύρμα στο Morez στα τέλη του 18ου αιώνα. Η συλλογή CAZO ORIGINES αποτελείται από μεταλλικά, οξικά και μεικτά υλικά. Τα γυαλιά είναι "Origin France Garantie" και κατασκευάζονται με το χέρι στο Morbier. Η παραγωγή τους απαιτεί από150 έως και 200 ​​βήματα εργασίας, που γίνονται όλα με το χέρι.

 assets user upload 5 CAZO ORIGINES stephen opti final

www.visioaccess.fr

 

LIGHTBIRD SRL (αίθουσα C2.BOX9)

Η LIGHTBIRD είναι ένα ιταλικό ξεκίνημα που ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή Corrado Rosson στην ιστορική συνοικία οπτικών στο Belluno. Στην opti, η LIGHTBIRD θα παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή Light MATTER, η οποία είναι κατασκευασμένη από ιταλικό οξικό άλας και κράμα αλουμινίου υψηλής τεχνολογίας. Τα μοντέλα είναι εξαιρετικά ελαφριά και δυνατά. Η συλλογή αποτελείται από τρία μοντέλα για γυναίκες - Flower, Snake, Baobab - και ένα μοντέλο για τους άνδρες.

 assets user upload 6 LIGHTBIRD Flower LB020 C058

www.lightbird.it

 
O-CCX Eyewear (αίθουσα C2.BOX10)

Η ιδέα των γυαλιών O-CCX θα παρουσιαστεί στην opti 2020 για πρώτη φορά. Ο Master των οτικών Peter Meyer βρίσκεται πίσω από το brand. Έχει δημιουργήσει μια συλλογή για το εξειδικευμένο εμπόριο που μπορεί να φέρει το λογότυπο του αντίστοιχου οπτικού ως ατομική ετικέτα, αλλά και ως δικό του webstore. Η πρώτη συλλογή αποτελείται από ένδεκα γυαλιά όρασης & ηλίου, τα οποία διατίθενται σε πέντε διαφορετικά χρώματα. Ένα πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά για τις διαβουλεύσεις των πελατών για την ψηφιοποίηση του προσώπου του πελάτη προκειμένου να βρει τα τέλεια γυαλιά για το πρόσωπό του.

 assets user upload 7 O CCX Eyewear DSC 9383

www.optikmeyer.de

 

LAURENCE D'ARI bvba (αίθουσα C2.BOX11)

Η μάρκα LAURENCE D'ARI, από τον ιδρυτή και δημιουργικό διευθυντή Laurence Bourguignon, συνδυάζει το βελγικό σχεδιασμό με την ιταλική premium ποιότητα. Η συλλογή, που αποτελείται από οκτώ μοντέλα σε τρία διαφορετικά χρώματα, έχει σχεδιαστεί στην βελγική πρωτεύουσας μόδας της Αμβέρσας και κατασκευάζεται με εξαιρετική χειροτεχνία στην Ιταλία. Η LAURENCE D'ARI θέλει να ενθουσιάσει τις γυναίκες με μια γραμμή πολυτέλειας που είναι ισχυρή, χαρισματική και κομψή. Τα μοντέλα εμπνέονται από χαρακτηριστικά vintage.

 assets user upload 8 LAURENCE D ARI Ambitious Desert face

www.laurencedari.com

 

ALF (αίθουσα C2.BOX12)

Ιδρυθίσα από δύο αδέλφια, η ALF είναι μια γαλλική οικογενειακή επιχείρηση που εμπνέεται από τις διαχρονικές σιλουέτες της δεκαετίας του 1920 έως και της δεκαετίας του 1950. Για τη νέα συλλογή, που σχεδιάστηκε στο Παρίσι και κατασκευάστηκε στη Νορμανδία, χρησιμοποιούνται ιαπωνικά οξέα και αντιανακλαστικά φωτοχρωμικά μεταλλικά γυαλιά. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται μοντέλα που δίνουν έμφαση στην κομψότητα, την απλότητα και το ύφος.

 assets user upload 9 ALF a20.01.002 vert

www.lunettes-alf.com

 

Tough Character Eyewear (αίθουσα C2.BOX13)

Το Ισραηλινό brand γυαλιών Tough Character, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 από τον σχεδιαστή Zohar Azuz στο Τελ Αβίβ, αντιπροσωπεύει στιβαρά γυαλιά με χαρακτήρα. Η συλλογή είναι χειροποίητη σε μικρής κλίμακας παραγωγή από τα καλύτερα ιαπωνικά υλικά. Κάθε ένα από τα γυαλιά ηλίου που παράγονται κατά την εκκίνηση αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της ελευθερίας, της εξοχής και της ευτυχίας - με μια πινελιά απόδρασης.

 assets user upload 10 Tough character EyewearKATW

www.toughcharacter.com

 

LookAdd (C2.BOX14)

Μια νέα εμφάνιση κάθε μέρα. Η ολλανδική μάρκα LookAdd ενσωματώνει την ιδέα των εξαιρετικά ελαφρών γυαλιών που αλλάζουν σχεδιασμό κάθε μέρα με ένα μαγνητικό κάλυμμα. Η βάση αποτελείται από εννέα πλαίσια τιτάνιου και μαύρα με πάνω από 150 διαφορετικά εξαρτήματα, τα οποία παράγονται στην Ιταλία. Η απλή εφαρμογή επιτρέπει μια γρήγορη εμφάνιση και αίσθηση που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τη διάθεσή σας και την περίσταση.

 assets user upload 11 LookAdd

www.lookadd.com

 

UDM (αίθουσα C2.BOX15)

Η UniqueDesignMilano είναι μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε από δύο φίλους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η UDM παράγει και πωλεί πλαίσια που κατασκευάζονται αποκλειστικά χειροποίητα στην Ιταλία και δεν συμμορφώνονται με κανέναν κανόνα. Μέσω του γωνιακού σχεδιασμού, τα κλασικά γυαλιά του "σπασίκλα" ερμηνεύονται εκ νέου με διαχρονικό τρόπο. Τα σχέδια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή με διασημότητες και influencers όπως η Σοφία Ρίτσι, η Τζέσικα Άλμπα, η Ξένια Αντόντς, ο Τζέιμι Τσούνγκ και η Εύα Τσεν.

 assets user upload 12 UDM occhiale30

www.uniquedesignmilano.com

  
"Photos: GHM"

Credits:
(1) Covrt Project Limited, (2) LEINZ Eyewear, (3) Unsuikyo, (4) Eque.M, (5) CAZO ORIGINES, (6) LIGHTBIRD, (7) O-CCX Eyewear, (8) LAURENCE D’ARI, (9) ALF, (10) Tough Character, (11) Look Add, (12) UDM

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4