Πώς θα κινηθεί η αγορά φακών επαφής έως το 2023

Η αγορά των φακών επαφής αναμένεται να φθάσει τα 9,2 δισ. δολ. μέχρι το 2023 από 7,2 δισ. δολ.  το 2018, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 4,9%.
Η αυξανόμενη επικράτηση της μυωπίας, ο γηριατρικός πληθυσμός που βρίσκεται σε ανοδική πορεία και η εντονότερη προτίμηση των φακών επαφής έναντι των γυαλιών είναι οι κύριοι παράγοντες που ωθούν προς τα πάνω την αγορά.
Iatronet 660
Ο τομέας των φακών επαφής καθημερινής χρήσης αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο έναντι των άλλων κατηγοριών φακών επαφής  την περίοδο πρόβλεψης. Το υψηλότερο ποσοστό έγκρισης για  φακούς επαφής καθημερινής χρήσης και η αυξανόμενη προτίμηση για τη συνταγογράφηση αυτών των φακών μεταξύ οπτομετρών είναι οι κύριοι παράγοντες που καθορίζουν την ανάπτυξη αυτού του τομέα.


Με βάση τον σχεδιασμό τους οι πολυεστιακοί φακοί και διπλοεστιακοί, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν με τον ταχύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης. Γεγονός που αποδίδεται στην καλύτερη οπτική που προσφέρουν για διαφορετικές αποστάσεις χωρίς την ανάγκη για επιπλέον γυαλιά. 

Μολονότι τα συγκεκριμένα προϊόντα διατίθενται από διάφορα κανάλια, όπως φαρμακεία και νοσοκομεία, το τμήμα του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά τη διάρκεια του 2016-2023. Η αύξηση σε αυτόν τον τομέα οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη τάση των ηλεκτρονικών αγορών, στις χαμηλότερες τιμές που πωλούνται, στην ευκολία αγοράς τους από τους καταναλωτές σε σύγκριση με άλλα κανάλια διανομής.

Η αγορά των φακών επαφής κυριαρχείται από τους τέσσερις κορυφαίους παίκτες στις ΗΠΑ, όπως η Johnson & Johnson, η Alcon, Inc., η CooperVision, Inc. και η Bausch + Lomb. Αλλοι βασικοί παίκτες είναι οι :Carl Zeiss Meditech AG (Γερμανία), HOYA Corporation (Ιαπωνία),  Essilor (Γαλλία),  SEED Co., Ltd. (Ιαπωνία), Menicon Co., Ltd. και BenQ Materials Corporation (Ταϊβάν).

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα
Πηγή: Iatronet.gr 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ορθή Χρήση Φακών Επαφής: www.foraofakous.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4