Μύθοι και Αλήθειες Σχετικά με την Υγεία των Ματιών.

Και στην υγεία των ματιών, υπάρχουν μύθοι και αλήθειες που δεν ακούμε συχνά από τον οφθαλμίατρο. Και αυτό όχι επειδή μας… κρατάει μυστικά, αλλά επειδή δεν έχουμε σκεφτεί να ρωτήσουμε. Μέχρι τώρα!Η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο μπορεί να σώσει τη ζωή σας;

Marketos woman eyes

Όταν ο οφθαλμίατρος εξετάζει τα μάτια σας δεν μετρά μόνο την οξύτητα της όρασής σας. Χρησιμοποιεί ειδικά εργαλεία και μετρήσεις που μπορεί μέσα από τις ενδείξεις τους να τον υποψιάσουν για υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένη χοληστερόλη, διαβήτη, αυτοάνοσες διαταραχές και προβλήματα που θα μπορούσαν να σας κοστίσουν την όραση όπως π.χ. γλαύκωμα.

Μεγαλώνει η μυωπία αν φοράτε τα γυαλιά σας όλη τη μέρα;

Αυτός είναι ένας συνηθισμένος μύθος. Όχι, δεν θα επιδεινωθεί η μυωπία, ο αστιγματισμός ή η πρεσβυωπία σας αν φοράτε τα γυαλιά σας συνεχώς. Αντίθετα, όταν τα φοράτε χαρίζετε στον εαυτό σας μια πιο ευκρινή εικόνα του κόσμου γύρω σας και μπορεί να απαλλαγείτε από πονοκεφάλους ή ημικρανίες.

Τα μάτια σας αγαπούν το νερό;

Ένας από τους πιο απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσετε την καλή υγεία των ματιών σας είναι να πίνετε πολύ νερό. Τα ξηρά μάτια είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα και πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται και ερεθίζονται τα μάτια τους. Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού συμβάλει και στην ενυδάτωση των ματιών.

Το κάπνισμα κάνει κακό μόνο στους πνεύμονές σας;

Η πρώτη αιτία για εξασθένηση της όρασης στη Βρετανία είναι μια κατάσταση που ονομάζεται εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας. Μια από τις βασικές αιτίες αυτής της νόσου είναι το κάπνισμα, γι’ αυτό και η διακοπή του μπορεί να προστατέψει την όρασή σας ανεξάρτητα από την ηλικία σας ή τα χρόνια που καπνίζετε.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να βλάψουν τα μάτια σας;

Όταν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας κοιτάζετε μια οθόνη, μπορεί αυτό να προκαλέσει ένα μεγάλο αριθμό συμπτωμάτων, από φαγούρα και πονοκεφάλους μέχρι ξηροφθαλμία. Τα καλά νέα είναι πως τα συμπτώματα αυτά είναι παροδικά και τείνουν να μειώνονται όταν απομακρυνθείτε από την οθόνη, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία πως η μακροχρόνια χρήση οθόνης μπορεί να βλάψει την όραση του χρήστη.

Αν τρώτε πολλά καρότα θα βλέπετε καλύτερα;

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ένα θρεπτικό συστατικό που παίζει ρόλο στην καλή όραση. Η κατανάλωσή τους θα σας προσφέρει μεν μικρές ποσότητες βιταμίνης Α αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι αυτό συνδέεται με βελτίωση της όρασης.

Περισσότερες πληροφορίες: Dr. Γεώργιος Μαρκέτος M.D Οφθαλμίατρος Χειρουργός

Πηγή: https://www.facebook.com/Dr-%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-MD-%CE%9F%CF%86%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A7%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-550321701668581/?pnref=lhc

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4