Άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα μάτια και αλκοόλ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα άτομα με μπλε, πράσινα και γκρι μάτια και καφέ χρώμα στο κέντρο της ίριδας έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εξάρτηση από το αλκοόλ, σε σχέση με όσους έχουν πιο σκουρόχρωμα μάτια...

Μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics» ασχολήθηκε με το πόσο επιρρεπείς είναι συγκεκριμμένες ομάδες ατόμων στην κατανάλωση αλκοόλ.


Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότερα από 10.000 άτομα και το χαρακτηριστικό ήταν η διαφορά στο χρώμα των ματιών τους. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αλκοολικά από ό,τι τα άτομα με σκούρο χρώμα ματιών.
Σύμφωνα με του επιστήμονες τα άτομα με μπλε, πράσινα και γκρι μάτια και καφέ χρώμα στο κέντρο της ίριδας έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εξάρτηση από το αλκοόλ, σε σχέση με όσα έχουν πιο σκουρόχρωμα μάτια. Ειδικότερα τα άτομα με γαλανά μάτια είχαν την ισχυρότερη τάση εξάρτησης από το αλκοόλ.


Όπως λένε, τμήματα των γονιδίων που καθορίζουν το χρώμα των ματιών είναι κοντά στο χρωμόσωμα με τα γονίδια που σχετίζονται με την υπερβολική χρήση αλκοόλ. Παρόλα αυτά παραμένει άγνωστος ακόμα ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό και απαιτούνται κι άλλες μελέτες επί του θέματος.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr 11/08/15

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4