Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Όρασης με θέμα το Διαβήτη

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης, η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών & Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποίησε Ημερίδα στο στο Airotel Stratos Vassilikos Hotel με θέμα:

Σακχαρώδης Διαβήτης. Η Νο1 αιτία μειωμένης όρασης και τύφλωσης στην Ελλάδα και ο ρόλος του οπτικού-οπτομέτρη στην ενημέρωση, αφύπνιση και έγκαιρη διάγνωση.
Στη διάρκειά της διακεκριμένοι επαγγελματίες υγείας μέσα από περιεκτικές παρουσιάσαν και συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους τα θέματα που αφορούν τη νόσο καθώς και τον ρόλο των οπτικών-οπτομετρών στην ενημέρωση του κοινού και στην αφύπνισή του ,για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της.
Με κεντρικό slogan ”Stρonger Together", όπως είναι το κάλεσμα για δράση της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης 2016. Γιατί "Μαζί, πιο Δυνατοί”.
Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Ελένη Γιαννάκη υπεύθυνη Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της ΠΕΟΟ και χαιρετισμό στο πολυπληθές ακροατήριο και το αδιαχώρητο στην αίθουσα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΕΟΟ, κύριος Μιχάλης Κουμπενάς.
Στη συνέχεια οι ομιλητές ανέπτυξαν τα θέματά τους και απάντησαν στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Συγκεκριμένα:
Ο κ. Σαράντης Λιβαδάς, MD, PhD, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος με θέμα: Οφθαλμός και Διαβήτης
Η Dr Μαρία Μητσοπούλου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος με θέμα: Διαβήτης, η ύπουλη επιδημία του αναπτυγμένου κόσμου
Ο κ. Κώστας Κατσούλας, Οπτικός-Οπτομέτρης με θέμα: Οπτικός-Οπτομέτρης & Διαβήτης, παρόν και μέλλον

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Σιανούδης Ιωάννης (Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών-Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας), Βασίλης Κόκκοτας (Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας), Ολυμπία Ντούρμα (Γενική Γραμματέας Συλλόγου Οπτικών -Οπτομετρών Ελλάδος), όπως και πολλοί εκπρόσωποι των εταιριών του κλάδου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήσαν οι παρακάτω εταιρίες:
UNILENS A.E.
PRIME OPTICS A.E.
MENARINI DIAGNOSTICS

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4