Κύκλοι κάτω από τα μάτια: φυσικές θεραπείες

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιγραφή… Οι μαύροι κύκλοι που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια σας μπορούν μερικές φορές να σας κάνουν να μοιάζετε με ρακούν. Αν και ίσως φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτούς τους κύκλους κάτω από τα μάτια ή να προλάβουμε από την αρχή την εμφάνισή τους, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για να τους απομακρύνετε. Θέλετε να μάθετε ποιες είναι;

Πρώτα απ’όλα πρέπει να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα στους κύκλους κάτω από τα μάτια και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται σε μια περιοχή σκουρότερου δέρματος, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορά στη συσσώρευση νερού και/ή λίπους. Ίσως εμφανίζονται μαζί ή σε εντελώς διαφορετικές στιγμές.

Φυσικές θεραπείες για τους κύκλους κάτω από τα μάτια:
Για να απομακρύνετε τις μαβιές λωρίδες κάτω από τα μάτια σας, τις οποίες κανένα μακιγιάζ δεν θα μπορούσε ποτέ να κρύψει, δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω σπιτικές θεραπείες.

Πατάτες

Βάλτε μια πατάτα στο ψυγείο (αν δεν αποθηκεύετε ήδη τις πατάτες σας εκεί). Μόλις κρυώσει, ξεφλουδίστε τη, κόψτε τη σε φέτες, μουσκέψτε τις φέτες σε κρύο νερό και βάλτε τες πάνω στα κλειστά σας μάτια, προσέχοντας να καλύπτετε τις περιοχές των μαύρων κύκλων.

Όταν οι φέτες της πατάτας αποκτήσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας, αλλάξτε τες με μερικές κρύες, μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσει ολόκληρη την πατάτα.
2-patates.jpg
Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε έναν πολτό χρησιμοποιώντας μια καθαρισμένη, τριμμένη πατάτα. Τυλίξτε τον πολτό με μια γάζα και τοποθετήστε τη στους κύκλους κάτω από τα μάτια σας για είκοσι λεπτά περίπου. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Χαμομήλι
Το έγχυμα χαμομηλιού είναι εξαιρετικό για ανακούφιση από τη φλεγμονή.

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού (10 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Προετοιμασία

  • Βράστε το νερό και προσθέστε τα αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού για πέντε λεπτά.
  • Απομακρύνετε το έγχυμα από τη φωτιά, καλύψτε το και αφήστε το στην άκρη για δέκα λεπτά.
  • Στραγγίστε το υγρό και μουσκέψτε με αυτό ένα κομμάτι βαμβάκι.
  • Τοποθετήστε το πάνω στα βλέφαρά σας και κάτω από τα μάτια, με τα μάτια σας κλειστά.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βαμβάκι ντεμακιγιάζ και να το αφήσετε πάνω στα μάτια σας όλη τη νύχτα (ή όποια στιγμή θέλετε να κλείσετε τα μάτια σας και να χαλαρώσετε). 

 Αγγούρι

Αναμφίβολα, όταν σκέφτεστε κάποιο σπα, φαντάζεστε μια γυναίκα ξαπλωμένη με τα μαλλιά της τυλιγμένα σε μια λευκή πετσέτα, ντυμένη με μια άνετη ρόμπα και με φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια της! Κι αυτό επειδή το αγγούρι έχει εξαιρετικές ιδιότητες που ωφελούν το δέρμα.
3-agouria.jpg
Φωτίζει την όψη και επίσης μειώνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Απλώς κόψτε ένα κρύο αγγούρι σε φέτες και τοποθετήστε τες πάνω από τα μάτια σας, όπως με την πατάτα.

Έπειτα πλύντε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα.

Φράουλα

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο μείωσης της φλεγμονής. Η φράουλα επίσης κάνει θαύματα στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Προσπαθήστε να μη φάτε τη θεραπεία σας!

Λιώστε μια χούφτα φράουλες με λίγο νερό ώστε να σχηματιστεί ένας πολτός. Απλώστε τον στην περιοχή των ματιών.

Ακτινίδιο

Ένα άλλο φιλικό φρούτο, το ακτινίδιο, συμβάλλει στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ακτινίδιο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά συστατικά, θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες.

Μειώνει τη φλεγμονή και συσφίγγει το δέρμα. Για να το χρησιμοποιήσετε, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τις πατάτες και το αγγούρι: κόψτε το ακτινίδιο σε φέτες και βάλτε τες στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα τοποθετήστε τες στα μάτια σας.

Αφήστε τες να δράσουν για είκοσι λεπτά πριν ξεπλυθείτε με ζεστό νερό.

Μήλο

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε ένα μήλο στο ψυγείο και έπειτα να το κόψετε σε φέτες. Αφήστε τις φέτες πάνω στους μαύρους κύκλους μέχρι να αποκτήσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας και συνεχίστε μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσει όλες τις φέτες. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε πουρέ μήλου.
4-mila.jpg
Συστατικά

  • 1 μήλο
  • 1/2 λίτρο νερό
  • Προετοιμασία
  1. Ξεφλουδίστε το μήλο, αφαιρέστε τα κουκούτσια και ψιλοκόψτε το. Βράστε το νερό και μαγειρέψτε τα κομμάτια του μήλου για δεκαπέντε λεπτά. Στραγγίστε το νερό και αφήστε το μήλο να κρυώσει. Λιώστε το μέχρι να γίνει πουρές.
  2. Όταν έχει αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα απλώστε τον πουρέ πάνω στα κλειστά σας βλέφαρα και στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας.
  3. Αφήστε το μήλο να δράσει για σαράντα λεπτά.

 

Πηγή: meygeia.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4