Stefano Mattiello, Delux Hellas | Ο τουρισμός δίνει ώθηση στην ανάπτυξη των οπτικών

H αγορά των επώνυμων, ακριβών προϊόντων πολυτελείας στην Ελλάδα και κυρίως των αξεσουάρ μόδας, όπου ανήκουν και τα γυαλιά, παρουσιάζει μια σημαντική ανάπτυξη, παρά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση, κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης του τουρισμού.

Οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται διαφορετικά την πολυτέλεια
Η αγορά των οπτικών ειδών είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη, με πλήθος ατομικών καταστημάτων λιανικής και μικρό σχετικά αριθμό αλυσίδων. Καθώς, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές την πολυτέλεια αλλάζει, τα σημεία πώλησης κινούνται ουσιαστικά σε 2 πόλους.

christofer cane

Από τη μία μεριά, υπάρχουν αυτά που έχουν περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, δημιουργώντας στον καταναλωτή μια διαφορετική εμπειρία και αίσθηση πολυτέλειας με προτεραιότητα την κορυφαία ποιότητα. Από την άλλη μεριά υπάρχουν τα καταστήματα με προϊόντα πιο «μαζικής» πώλησης και σαφώς οικονομικότερα.

cartiereyewear

Η εταιρεία Delux Hellas δραστηριοποιείται στο fashion high-end τομέα της αγοράς οπτικών. Σε αποκλειστική συνεργασία, για την ελληνική αγορά, με τον κολοσσό της μόδας παγκοσμίως Kering group διανέμει σε καταστήματα οπτικών τα γυαλιά ηλίου και οράσεως καταξιωμένων brands-σχεδιαστών, όπως Gucci, Alexander McQueen, Saint Laurent, Bottega Veneta, Stella McCartney, Pomellato, Boucheron κλπ, με πρόσφατο απόκτημα τη συλλογή γυαλιών Cartier.



Gucci SS18

Επένδυση σε statement brands και επιλεγμένους συνεργάτες
Ως εταιρεία, η Delux Hellas διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο portfolio από luxury, premium eyewear brands με ισχυρή ταυτότητα, με ναυαρχίδα το brand Gucci που βρίσκεται στο momentum του διεθνώς με art director τον Alessandro Michele, και το εμβληματικό brand Cartier που επαναλανσάρεται στην ελληνική αγορά.

saintlaurent man

Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας χρονιάς, η Delux Hellas θα συνεχίσει να επενδύει σε statement brands με καινοτόμο σχεδιασμό, τεχνολογία αιχμής, υψηλή δεξιοτεχνία και διακριτή κομψότητα, επικεντρώνοντας τις συνεργασίες της σε επιλεγμένα καταστήματα οπτικών, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν τις πωλήσεις τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητα των brands και αξιοποιώντας την κληρονομιά τους.

saintlaurent



Το κείμενο υπογράφει ο Stefano Mattiello Διευθύνων Σύμβουλος, Delux Hellas για τις ανάγκες της ειδικής έκδοσης Fashion Next 2018.

botegaveneta

Πηγή: www.marketingweek.gr















Brioni

Tomas Maier



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4