GOOD'S: «Ο σωστός τρόπος να βλέπεις τα πράγματα».

Η GOOD'S είναι μια ολοκαίνουργια εταιρεία γυαλιών από την Ιταλία. «Ο σωστός τρόπος να βλέπεις τα πράγματα». Σε αυτήν την πρόταση, υπάρχει όλη η φιλοσοφία των ΚΑΛΩΝ. Δηλαδή, ανακαλύπτοντας την κρυφή φύση των πραγμάτων και την αποκαλύπτει σε όσους μπορούν να το εκτιμήσουν.

Η νέα μάρκα εμπνεύστηκε από αυτήν την ιδέα: φέρνει στην επιφάνεια την αξία του έργου και των εσωτερικών στοιχείων, τα κάνει ορατά, για να εκφράσει μια μοναδική προσωπικότητα και αισθητική, όχι μόνο λειτουργική. Το «Anima» είναι η ουσία ολόκληρης της έννοιας GOOD'S, η γλώσσα του σύγχρονου πολιτισμού πριν γίνει η νέα μάρκα των γυαλιών της Ιταλίας.

Το GOOD'S γεννιέται στη Νάπολη, ένα αιωνόβιο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπου η ιστορία, η τέχνη και η χειροτεχνία συνδυάζονται σε δρόμους, περιοχές με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική: μικροκοσμοί που διασχίζονται από διαφορετικούς πολιτισμούς που άφησαν το ίχνος τους σε μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά διεθνούς επιρροής. Το GOOD'S πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή του, Piero Buono: ο οποίος έχει μια καλή εμπειρία στον κόσμο των γυαλιών και ένα γενεαλογικό σύστημα τριών γενεών στον κόσμο της οπτικής. Εκτός από αυτόν, οι ιδρυτές της μάρκας είναι ο Walter Engle, η νέα ψυχή της εταιρείας, νέος πτυχιούχος της οικονομικής των επιχειρήσεων, υπεύθυνος για την ψηφιακή ανάπτυξη της μάρκας και o αρχιτέκτονας Francesco Maria Stazio, Creative Director.

GOODS PEOPLE

Η πρώτη συλλογή, η συλλογή αρχιτεκτονικής

Είναι ένα αφιέρωμα στην αρχιτεκτονική, στην οποία εμπνέεται, εντοπίζοντας την ισορροπία της σε σχήματα και υλικά. Στην «Συλλογή», ​​η Αρχιτεκτονική μπορεί να βρεθεί στις λεπτομέρειες, ιδίως στους πυρήνες των ναών, όπου χρησιμοποιούνται άστρα με διαμάντια, περιβόλια Gibbs και πτυχωτές επίστρωση ως στοιχεία τόσο δομικά όσο και διακοσμητικά. Το μεταλλικό στοιχείο, που περικλείεται στα πλαίσια, γίνεται διακριτικό και ορατό, χάρη στη διαφάνεια του acetate.

Επτά (7) μοντέλα γυαλιών, σε έξι διαφορετικές επιλογές χρωμάτων, όλα εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική της Νάπολης, πήραν τα ονόματά τους από 7 διάσημους αρχιτέκτονες που εργάστηκαν στην πόλη του Parthenope μεταξύ των τέλους του δέκατου έκτου αιώνα και του 2000: Antonio Niccolini, Cosimo Fanzago, Luigi Vanvitelli, Luigi Cosenza, Errico Alvino, Ferdinando Sanfelice, Giancarlo Alisio.

GOODS GLASSES

Από την άλλη πλευρά, το έβδομο μοντέλο εισάγει στη δεύτερη συλλογή, με τίτλο «Book Collection». Αυτή τη φορά εμπνευσμένη από το σύμπαν των βιβλίων, θα παρουσιαστεί στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στην πρώτη συλλογή, υπάρχουν 3 παραλλαγές των πυρήνων, αρχιτεκτονικά αποσπάσματα από 3 εκκλησίες: το Gibbs γύρω από την πόρτα της εκκλησίας San Gregorio Armeno, το diamond-tipped της πρόσοψης της εκκλησίας Gesù Nuovo και οι κυματοειδείς πιλότοι του Charterhouse Εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου.

Από την παθιασμένη μελέτη της ιστορίας της τέχνης, γεννιέται μια συλλογή γυαλιών, μοναδική, σε περιορισμένη έκδοση, που παράγεται με πολύτιμη χειροτεχνική εργασία, που παράγεται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Ενενήντα (90) τεμάχια για κάθε χρώμα - όπως ακριβώς και οι αριθμοί της ναπολιτάνικης «la smorfia» - σημειώνονται μέσα σε κάθε πλαίσιο.

Ένα ζευγάρι γυαλιών GOOD είναι ένα εξαιρετικό τεχνούργημα, που μεταφέρει πάθος και χειροτεχνία, τόσο κομψό όσο το ναπολιτάνικο στυλ.

Οικολογικά υλικά

Η επιλογή υλικών είναι ένα σχετικό θέμα του έργου, που διακρίνεται από μια βιώσιμη συμπεριφορά, εφαρμόζοντας ένα ακριβές πρωτόκολλο όσον αφορά την αλυσίδα παραγωγής και την οικολογική χρήση των πόρων. Τα πλαίσια παράγονται σε βιοδιασπόμενο Μ49 από την Mazzucchelli, 100% ανακυκλώσιμα και 100% βιοαποικοδομήσιμα, χωρίς χημικά πρόσθετα για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων. Οι θήκες των γυαλιών πολυτελείας της GOOD είναι κατασκευασμένες από οικολογικό δέρμα και υλοποιούνται από την Gatto Astucci, μια ιστορική βιοτεχνική εταιρεία. Όλα τα έντυπα έγγραφα είναι σε υλικά NCF απόλυτα φιλικά στο περιβάλλον.

 

Πηγή: Optical Journal

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4