Ιάκωβος Ιακώβου: Ο Άνθρωπος με το πάθος για την De Rigo Hellas, έφυγε από τη ζωή...

Ο Ιάκωβος Ιακώβου ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της De Rigo Hellas. Το έργο του, η De Rigo Hellas, ήταν το πάθος της ζωής του, κάτι που μόνο ένας αποφασισμένος άνθρωπος μπορεί να πραγματοποιήσει. Και όμως, τα συναισθήματα που προκαλούνται από αυτή την απώλεια και με την περισυλλογή που επιβάλλεται, αναδεικνύουν την ανθρώπινη πλευρά του.

Το να αιχμαλωτίσεις τη ματιά του δεν ήταν εύκολο. Όχι επειδή είχε βλέμμα απλανές,  αν μη τι άλλο, οφείλεται στο δέος που εμπνέει  κάποιος κατά την πρώτη του συνάντηση. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του είναι εμφανή, ενισχύοντας μια ρεαλιστική εμφάνιση που όταν αντάλλασσες λίγα λόγια μαζί του, γινόταν αμέσως σαφές ότι μόνο το μυαλό του ήταν σκληρά ορθολογικό. Το έργο του Ιάκωβου, με την De Rigo Hellas να είναι το πάθος της ζωής του, είναι κάτι που μόνο ένα αποφασισμένο άτομο μπορεί να πραγματοποιήσει, τα συναισθήματα που προκαλούνται από αυτό που έκανε, συνεχώς καλλιεργούσαν και την ανθρώπινη πλευρά του.

Jack 2 web

Το να είσαι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ελληνικού υποκαταστήματος της De Rigo ήταν πάντα η προσωπική αποστολή και στόχευση του Ιάκωβου. Πίσω από αυτόν τον ρόλο βρίσκονται περίπου τριάντα πέντε χρόνια εργασίας, αφοσίωσης και η επιθυμία του "να κάνουμε τα πράγματα καλά" δεν ήταν θέμα εντυπώσεων, αλλά η προσοχή του στις παραμικρές λεπτομέρειες - κάτι που απαιτεί τον απόλυτο ενθουσιασμό για τη δουλειά κάποιου.

Ο Ιάκωβος δούλευε πάντα στη βιομηχανία γυαλιών, στην αρχή με την οικογένειά του στην οικογενειακή τους επιχείρηση και μετά ως συνεργάτης της De Rigo. Σήμερα, το ελληνικό υποκατάστημα, η De Rigo Hellas, χρησιμοποιεί δεκαεπτά συνεργάτες, σε καθέναν από τους οποίους ο Ιάκωβος μετέδιδε την ακλόνητη και αστείρευτη ενέργειά του. Το πάθος του επηρέασε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, προκαλώντας μια εξαιρετική αέναη και αλυσιδωτή διαδικασία εξέλιξης.

Και αν επρόκειτο να έχετε αντιρρήσεις για τον Ιάκωβο, το μόνο που χρειαζόταν να κάνατε ήταν να τον ακούγατε να μιλά για τη δουλειά του. Ο έντονα ζωηρός τόνος της φωνής του και η διορατική, διεισδυτική ματιά του αποκάλυπταν την αγάπη του να υποστηρίζει ένα επάγγελμα που, ενώ είναι προκλητικό, μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά συναρπαστικό - βεβαίως, αν του δώσετε όλο σας το πάθος.

Jack 3 web

Ακόμη και η χειραψία του δεν σου άφηνε περιθώρια αμφιβολίας. Για τον Ιάκωβο, αξίες όπως οι ανθρώπινες σχέσεις και η αίσθηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης ήταν ουσιαστικές. Επειδή οι λέξεις έχουν συγκεκριμένο ειδικό βάρος, και κάθε χειραψία είναι μια συμφωνία που αξίζει περισσότερο από κάθε υπογραφή.

Ο Ιάκωβος είναι όλα αυτά και πολλά άλλα...
Στους οικείους του, και σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του, τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Καλό σου ταξίδι φίλε.

Ν. Α.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4