Η BEINGBAR εμπνέει με τη νεότερη σειρά βιώσιμων-οικολογικών γυαλιών ηλίου

Η BEINGBAR, η εταιρεία κατασκευής γυαλιών με έδρα το Άμστερνταμ, ξεκίνησε μια νέα γκάμα γυαλιών ηλίου επόμενης γενιάς από μπαμπού, με στόχο να ενθαρρύνει τη συνειδητοποίηση του χώρου της μόδας να επιδιώκει λύσεις με βιώσιμη ζωή και ανάπτυξη έτσι που η συμβολή της να είναι ουσιαστική στη διατήρηση του πλανήτη.

Ο Warren J., ο ιδρυτής της BEINGBAR λέει: «πρέπει να διατηρήσουμε τον πλανήτη τόσο για τώρα όσο και για το μέλλον, και έτσι παίρνοντάς το προσωπικά η εταιρία μας έχει αναπτύξει αρκετές σειρές γυαλιών ηλίου σχεδόν μια δεκαετία τώρα στη δημιουργία που φαίνεται να παράγει βιώσιμες λύσεις, με φυσικά υλικά και ηθικές αρχές και κανόνες να διέπουν και να ζουν στην καρδιά της μάρκας.

Beingbar 07 web

Μοντέλο Beingbar 07

Η βιομηχανία μόδας συμβάλλει περίπου στο 10% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλο τον κόσμο, περισσότερο από ό, τι η αεροπορική και ναυτιλιακή βιομηχανία: η αεροπορία αντιπροσωπεύει το 2% και η ναυτιλία 3,5% -4% όλων των εκπομπών από την αλλαγή του κλίματος, όπως το διοξείδιο του άνθρακα. Μελέτες εκτιμούν ότι η συνέχιση της τρέχουσας τροχιάς χωρίς έλεγχο θα σημαίνει ότι οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της βιομηχανίας μόδας θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά περισσότερο από 50% τα επόμενα δέκα χρόνια.

Beingbar 24 web

Μοντέλο Beingbar 24

Η νέα σειρά BEINGBAR έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντιστρέψει την τάση. Επιδιώκοντας να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων τους, τα γυαλιά BEINGBAR υποστηρίζουν τη χρήση βιώσιμων φυσικών στοιχείων έναντι των πλαστικών. Κυρίως φτιαγμένο από μπαμπού, τα γυαλιά τους ενσωματώνουν επίσης άλλα υλικά, όπως ξύλα και άλλα οικολογικά υλικά, υλικά που προέρχεται από σπόρους βαμβακιού και φυτική ύλη. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα τους έχουν περιορισμένες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον κατά τη διαδικασία παραγωγής τους και ελάχιστες επιπτώσεις όταν φτάνουν στο τέλος της διάρκειας ζωής του προϊόντος. Το μπαμπού μπορεί να βιοαποικοδομηθεί σύντομα σε τέσσερις μήνες περίπου, ενώ τα παραδοσιακά πλαστικά θα εξακολουθούν να ζουν σε χώρους υγειονομικής ταφής για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Beingbar 19 web

Μοντέλο Beingbar 19

Όχι μόνο αυτό, αλλά τα γυαλιά της BEINGBAR δημιουργούνται με φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένα για να διαρκούν. Κάθε δευτερόλεπτο, ένα φορτηγό σκουπιδιών προϊόντων μόδας καίγεται ή απορρίπτεται σε χώρους υγειονομικής ταφής, αρκετά για να γεμίσει το λιμάνι του Σίδνεϊ, οπότε η μετάβαση σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν την απόσταση αυτή θα πρέπει να παράγει σημαντικά λιγότερα απόβλητα από αυτά που βιοδιασπόνται εύκολα και γρήγορα.

Παρά τις επιζήμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον, η πλειονότητα των ενδυμάτων και των αξεσουάρ μόδας που κυκλοφορούν σήμερα εξακολουθούν να βασίζονται στο πετρέλαιο, με εβδομήντα εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετησίως παρέχοντας τις πολυεστερικές ίνες σε αυτά τα ενδύματα. Έχει εκτιμηθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εκπομπές άνθρακα από απορριπτόμενα ρούχα και μόνο, είναι ίσες με τις εκπομπές καυσαερίων αυτοκινήτων που παράγονται σε μήκος σειράς 10.000 χιλιομέτρων περίπου.

Ωστόσο, το συναίσθημα των πελατών αλλάζει σαφώς, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη έρευνα για τους καταναλωτές να δηλώνουν ότι θέλουν η βιομηχανία μόδας να γίνει πιο βιώσιμη και σχεδόν το ένα τρίτο λέει ότι θα σταματούσαν να αγοράζουν από μια μάρκα εάν γνωρίζουν ότι δεν έχει δεσμευτεί για θετική περιβαλλοντική αλλαγή. Προφανώς, οι οικολογικοί συνειδητοί καταναλωτές γίνονται όλο και πιο διαδεδομένοι, κάτι που είναι μόνο καλό νέο όχι μόνο για βιώσιμες-οικολογικές μάρκες όπως το BEINGBAR, αλλά για το πιο σημαντικό που είναι οη σωτηρία του πλανήτη.

Σχετικά με τα γυαλιά BEINGBAR:

Η εταιρεία BEINGBAR Eyewear ιδρύθηκε το 2011 ως μια υψηλής ποιότητας φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε σχέση με τα μαζικής παραγωγής πλαστικά γυαλιά ηλίου που κυκλοφορούν παντού. Η εταιρεία προωθεί συνειδητή ζωή και βιώσιμα γυαλιά και οικολογική μόδα.

Πηγή: Optical Journal

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4