American Optical Relaunches With Historic Styles

Το δυναμικό Come Back της American Optical με τα ιστορικά της γυαλιά!
Ως η παλαιότερη εταιρεία οπτικών ειδών των Η.Π.Α., η American Optical είναι για πολλά χρόνια γνωστή για την καινοτομία της, την ποιότητά της και τα εμβληματικά γυαλιά ηλίου. Στη συλλογή Summer 2020 γιορτάζει τα πιο εντυπωσιακά της σχέδια: το Original Pilot ™, το General και το Saratoga. Και ναι, όλα κατασκευάζονται στην Αμερική με τα καλύτερα υλικά και με τα υψηλότερα ποιοτικά standards. 

Η κληρονομιά της American Optical, που χρονολογείται από το 1833, δεν είναι μόνο γεμάτη από εντυπωσιακές καινοτομίες στην κατασκευή γυαλιών ηλίου, αλλά σηματοδοτεί και μεγάλες στιγμές της αμερικανικής ιστορίας. Η AO πρωτοστάτησε στο σχεδιασμό και την κατασκευή γυαλιών ηλίου για τους πιλότους της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Τα γυαλιά ηλίου της ήταν επίσης τα πρώτα που έφτασαν... στο φεγγάρι! Το εμβληματικό σχέδιο, γνωστό ως Original Pilot ™, φορούσε ολόκληρο το πλήρωμα του Apollo 11. Το χαρακτηριστικό της μοντέλο για πιλότους με την κωδική ονομασία General, δημιουργήθηκε προς τιμή του στρατηγού Douglas MacArthur. Το αγαπημένο ζευγάρι γυαλιών ηλίου του JFK ήταν το Saratoga. Η American Optical επανέρχεται με τη συλλογή Summer 2020  επεναλανσάροντας και τα τρία Icon αυτά μοντέλα.

AmericanOpticalPress 850X565 WEB M

Με πολλές πρωτότυπες λεπτομέρειες στον σχεδιασμό και με σημαντικές βελτιώσεις στις ιδιότητες εφαρμογής, η AO επαναφέρει τα icon μοντέλα της στην αρχική τους δόξα. Τα προσεγμένα σημεία συγκόλλησης ενισχύουν την κατασκευή των μεταλλικών σκελετών. Οι βελτιώσεις στο σχήμα  βελτιώνουν την οπτική και μειώνουν τη λάμψη, ενώ προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση. Ίσως όμως η πιο συναρπαστική εξέλιξη να είναι η επιστροφή του Saratoga. Το κλασικό αυτό σχέδιο, που διαδόθηκε από τον JFK, δεν έχει παραχθεί εδώ και δεκαετίες. Για να γιορτάσει το επαναλανσάρισμά του, η AO Eyewear προσφέρει μια παλέτα έξι μοντέρνων χρωμάτων για το icon αυτό μοντέλο.

Με το επαναλανσάρισμα, τα μοντέλα της American Optical θα είναι ξανά διαθέσιμα μέσω των μητρικών της εταιριών STATE Optical Co. και Europa Eyewear. Τα τρία κλασικά μοντέλα (θα ακολουθήσουν και άλλα αργότερα μέσα στη διάρκεια του έτους) είναι σίγουρο ότι θα γοητεύσουν τους λάτρες του Αμερικάνικου στιλ, όσους εκτιμούν το κλασικό αμερικανικό design και επιθυμούν να προσδώσουν στην προσωπικότητά τους μια διαχρονική και κομψή εικόνα.

IconicStyles Customizer1 copy 

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην ανάπτυξη φακών υψηλότερης ποιότητας. Με το επαναλανσάρισμα, η AO Eyewear θα προσφέρει μια σειρά κορυφαίων φακών από ελαφρύ νάιλον μέχρι και καθαρό οπτικό κρύσταλλο με αναβαθμίσεις πόλωσης,  που θα ταιριάζουν σε όλους τους καταναλωτές. Όλοι οι φακοί διαθέτουν αντί-ανακλαστική επίστρωση στην πίσω πλευρά και επίστρωση με έλαιο-φοβική προστασία.

Με δέσμευση προς τη φροντίδα της κληρονομιάς και της φήμης για την άριστη ποιότητα, το 2020 φέρνει μια επιστροφή στα στοιχεία του λογότυπου από το ιστορικό παρελθόν της American Optical. Καθώς η AO Eyewear επικεντρώνεται στην προσεκτική κατασκευή και την καινοτομία για την οποία είναι γνωστή, η ασπίδα AO θα αποτελεί εμφανή ένδειξη ποιότητας και αυθεντικότητας της μάρκας. Μέσω της ιστοσελίδας, www.aoeyewear.com, θα μοιραστεί την ιστορία της και θα επανασυνδεθεί με τους παλιούς της θαυμαστές, ενώ παράλληλα θα κινητοποιήσει τη μάρκα στο μέλλον και στις νέες γενιές.

AMERICAN OPTICAL OLA 850X1800 WEBPhotos από επάνω προς τα κάτω: Original Pilot 1 & 2, General 1 & 2, Saratoga 1 & 2

Υπάρχει λόγος που κάποια πράγματα δεν χάνουν ποτέ το στιλ τους. Συνδυάζοντας την τέλεια φόρμα, την λειτουργικότητα και την υψηλή ποιότητα, τα γυαλιά ηλίου AO έχουν τη δύναμη να διαρκέσουν στο πέρασμα των δεκαετιών. Δεν είναι τυχαίο ότι η AO Eyewear αποτελεί επιλογή των Προέδρων των Η.Π.Α., ότι ήταν η πρώτη που “έβαλε τα γυαλιά” στο φεγγάρι και τα μοντέλα της χαράχτηκαν στην ιστορία του Χόλιγουντ. Η AO Eyewear είναι στην ευχάριστη θέση αυτόν τον Αύγουστο να προσφέρει τα πιο πρωτοποριακά στιλ, αλλά και στο να δημιουργήσει τα νέα εικονικά σχέδια του αύριο!

By Daniel Feldman

Πηγή: Optical Jurnal

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4