Υπάρχουν ήδη οι προηγμένοι φακοί επαφής που φορούσε ο Μπάτμαν στην τελευταία του ταινία;

Ο νεότερος Μπάτμαν χρησιμοποιεί λιγότερη τεχνολογία από τους προηγούμενους ομολόγους του στην οθόνη. Φτερά και αλεξίπτωτα αντί για ηλεκτρισμένη κάπα, για παράδειγμα. Ενώ ο Μπρους Γουέιν έχει ακόμα μερικά υπέροχα παιχνίδια, η αστυνομική ιστορία του φιλμ νουάρ του συν-σεναριογράφου/σκηνοθέτη Ματ Ριβς περιλαμβάνει τεχνολογία η οποία βασίζεται κυρίως στην πραγματικότητα. Οι φακοί επαφής που φορά ο Batman μπορεί να φαίνονται τραβηγμένοι, αλλά η τεχνολογία υπάρχει ήδη.

Ο Μπάτμαν μπορεί με τους φακούς επαφής που φορά να ηχογραφήσει και ακόμη και να μεταδώσει ζωντανά όλα όσα βλέπει. Επίσης, οι φακοί του παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω της αναγνώρισης προσώπου. Τον βοηθούν να βρει στοιχεία, να λύσει γρίφους στο σκοτάδι με τον Άλφρεντ και να αποκτήσει πρόσβαση μέσω της Selina Kyle.

Στην πραγματικότητα όλες αυτές οι τεχνολογίες υπάρχουν. Είναι ήδη ενσωματωμένες σε διάφορα «έξυπνα» γυαλιά, αλλά το δύσκολο κομμάτι είναι να γίνουν τα  συγκεκριμένα εξαρτήματα ακόμη μικρότερα, πιο ευέλικτα και ασφαλή για να τα τοποθετείς στα μάτια σου.

Οι φακοί επαφής του Batman βάζουν ονόματα σε κάθε πρόσωπο. Αν και αυτό δεν υπάρχει ακόμη, υπάρχουν γυαλιά αναγνώρισης προσώπου.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους φακούς επαφής συναντάται από τη Mojo Vision, η οποία ανεβάζει την τεχνολογία φορητών συσκευών στο επόμενο επίπεδο με τους «έξυπνους» φακούς επαφής της. Ο φακός της Mojo θα βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να περιηγηθούν στον κόσμο πιο εύκολα και με ασφάλεια. Η δυνατότητα μεγέθυνσης, προσαρμογής της αντίθεσης, παρακολούθησης κίνησης και παροχής λεζάντας, αποτελούν μέρος του πρωτοτύπου. Χρησιμοποιεί έναν άκαμπτο σκληρό φακό, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από μια μαλακή επαφή, αλλά εξακολουθεί να έχει σχεδιαστεί για να είναι άνετος. Περιλαμβάνει, δε, μια έγχρωμη ίριδα για να καλύψει όλη την τεχνολογία.

Το προϊόν απαιτεί έγκριση FDA και βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές. Αλλά μόλις αποδειχθεί η τεχνολογία, ο ουρανός είναι το όριο...

Do THE BATMAN's Advanced Contact Lenses Already Exist? - Nerdist

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4