Όταν τα γυαλιά αθλητών γίνονται το σήμα κατατεθέν τους

Με το παρατσούκλι «Χάρι Πότερ» για τις εμφανίσεις του με γυαλιά κρίκετ στη Νέα Ζηλανδία, ο Daniel Vettori είπε στους Waikato Times ότι ποτέ δεν ένιωθε άνετα να φοράει φακούς επαφής. Ο αρχηγός που έγινε προπονητής φέρεται να έχει υψηλό αστιγματισμό στο αριστερό του μάτι και  μυωπία.

Τα ξεχωριστά γυαλιά του παγκόσμιου πρωταθλητή σνούκερ του 1985 της Βόρειας Ιρλανδίας Dennis Taylor κατασκευάστηκαν από έναν σχολιαστή του σνούκερ. Πριν από την τηλεοπτική του δουλειά, ο Jack Karnehm ασχολήθηκε με την κατασκευή γυαλιών και ο σχεδιασμός του με περιστρεφόμενους φακούς έδωσε στον Taylor ευρύτερη περιφερειακή όραση ενώ βελτιστοποιούσε το οπτικό κέντρο του φακού για να κοιτάζει προς τα πάνω κατά μήκος του σνούκερ, σύμφωνα με τους The Irish Times.

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής Έντγκαρ Ντέιβιντς άρχισε να φοράει προστατευτικά γυαλιά μετά από επέμβαση στο δεξί του μάτι για γλαύκωμα το 1999, σύμφωνα με τους Soccer Times. Εκτός από την άδεια από το κυβερνών όργανο της FIFA για να τα φορέσει, χρειαζόταν επίσης απαλλαγή για να χρησιμοποιήσει το Diamox για το καθάρισμα των ματιών του, καθώς η ακεταζολαμίδη, το κύριο συστατικό του, είναι μια απαγορευμένη ουσία.

Πηγή https://www.nzoptics.co.nz/articles/archive/a-sporting-glance/

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4