Ανοιχτή Επιστολή προς τους Καταναλωτές


ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ (ΠΕΟΟ)

Αγαπητοί ασφαλισμένοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Εν μέσω Χριστουγέννων ο ΕΟΠΥΥ «αλλάζει» τον τρόπο πληρωμής για τα οπτικά είδη και μάλιστα διαφημίζει την ευκολία που παρέχεται στον ασφαλισμένο. Δεν μας λέει όμως τα εξής:...

1. Θα πληρώνει «λέει» απευθείας τον πάροχο.  Ο ΕΟΠΥΥ και τα παλαιά ταμεία μας χρωστούν οφειλές από το 2010 και μάλιστα κουρεμένες κατά 10%. Μπορεί δηλαδή να μην μας πληρώνει και να μας κουρεύει το ποσό το οποίο οφείλει, για όσο θέλει και όποτε θέλει, χωρίς συνέπειες για τον Οργανισμό.

2. Αν κάποιος καταστηματάρχης Οπτικός χρωστά στο δημόσιο ή σε ασφαλιστικό ταμείο, δεν θα μπορεί να εισπράξει τα χρήματα λόγω φορολογικής ενημερότητας. Με την επιβολή του clawback, επιβάλει στον Οπτικό όχι μόνο να χαρίσει στον ΕΟΠΥΥ τα προϊόντα, αλλά να πληρώσει και ΦΠΑ και φόρο για αυτά χωρίς ποτέ να πληρωθεί!!! Δηλαδή καταδικάζει τους επιχειρηματίες, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά, σε κλείσιμο των καταστημάτων τους και στην ανεργία τους υπαλλήλους τους.

3. Δεν δέχονται καμία αναβολή όπως τους ζητήθηκε για να συζητήσουμε τη νέα σύμβαση.  Γιατί τόση βιασύνη; Ποιος κερδίζει από την απόφαση του ΕΟΠΥΥ; Σίγουρα όχι ο ασφαλισμένος για τον απλό λόγο, ότι κόβεται η ρευστότητα  των οπτικών επιχειρήσεων και μοιραία θα πέσει η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

4. Τα χρήματα, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει στην σύμβαση, ότι θα  τα εκταμιεύει προς τους οπτικούς σε 3 μήνες. Δηλαδή ζητάει από τις ήδη αδύνατες επιχειρήσεις μας να τον χρηματοδοτήσουμε για 3 μήνες, χωρίς να εξετάζει αν μπορούμε μετά από 7 χρόνια κρίσης.

5. Αν θέλει να μειώσει τις δαπάνες να το πει καθαρά. Όλο αυτό γίνεται για να μην μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει  τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές, ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των Οπτικών, εξυπηρετώντας τι ; 

Προτείνουμε λοιπόν στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αντί να εκδίδει διαφημιστικές ανακοινώσεις για το πόσο καλή είναι και μοιράζει δωρεάν γυαλιά, να δεχτεί την αναβολή και να προσέλθει σε διάλογο με τους οπτικούς, γιατί όλη αυτή η διαμάχη θα είναι τελικά σε βάρος των ασφαλισμένων.     
 
 
Μετά τιμής,
Για το ΔΣ της ΠΕΟΟ
 Κουμπενάς Αντ. Μιχαήλ       Κατσαβός Παναγιώτης
      Πρόεδρος                      Γεν. Γραμματέας
 
GRAMMA PROS KATANALOTES 2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4