Η Johnson & Johnson ολοκληρώνει την εξαγορά της Abbott Medical Optics

Σε ανακοίνωση της η Johnson & Johnson δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Abbott Medical Optics (AMO). Οι Επιχειρηματικές Δραστηριότητες της ΑΜΟ για τα Χειρουργικά και Καταναλωτικά Οφθαλμικά Προϊόντα θα ενωθούν με την Vision Care, Inc. της Johnson & Johnson, η οποία κατασκευάζει τους Φακούς Επαφής ACUVUE® και αυτές οι επιχειρήσεις θα αναφέρονται πλέον μαζί ως Johnson & Johnson Vision.

Η ένωση των κορυφαίων ηγετών για τους φακούς επαφής και τα χειρουργικά οφθαλμικά προϊόντα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την μόνιμη στρατηγική της Johnson & Johnson προς την κατάκτηση της ηγετικής θέσης στον τομέα υγείας των ματιών, βοηθώντας στη βελτίωση και στην αποκατάσταση της όρασης για ακόμα περισσότερους ασθενείς ανά τον κόσμο.

Μακροχρόνια, η Johnson & Johnson σχεδιάζει να εφαρμόζει τις διαδικασίες καινοτομιών μας και στους δύο οργανισμούς – και να πραγματοποιήσει περαιτέρω επενδύσεις στην υγεία των ματιών.

Τα προϊόντα της Johnson & Johnson που εξυπηρετούν συγκεκριμένα πεδία στον τομέα της οφθαλμικής υγείας και οι επιχειρήσεις για τους φακούς επαφής / τα καταναλωτικά προϊόντα φροντίδας των ματιών και τα χειρουργικά προϊόντα θα συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω ξεχωριστών οργανισμών για τους πελάτες της μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, ενώ θα εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που προκύπτουν για να υποστηρίζουν η μία την άλλη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρείας:

Η Johnson & Johnson ολοκληρώνει την εξαγορά της Abbott Medical Optics

Η Johnson & Johnson Vision θα φτάσει σε ακόμα περισσότερους ασθενείς στον κόσμο επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της και στην χειρουργική επέμβαση καταρράκτη

NEW BRUNSWICK, NJ, 27 Φεβρουαρίου, 2017- Η Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Abbott Medical Optics (AMO), μία εταιρεία 100% θυγατρική της Abbott. Η εξαγορά, που πραγματοποιήθηκε πλήρως τοις μετρητοίς για 4.325 δισ. δολάρια είχε ανακοινωθεί αρχικά στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 και περιλαμβάνει οφθαλμικά προϊόντα σε τρία πεδία φροντίδας ασθενών: επέμβαση καταρράκτη, διαθλαστική χειρουργική με λέιζερ, και καταναλωτικά προϊόντα για την υγεία των ματιών. Αυτές οι σειρές προϊόντων θα συμμετέχουν πλέον στην κορυφαία επιχειρηματική δραστηριότητα φακών επαφής ACUVUE®, ενώ ο συνδυασμένος οργανισμός θα λειτουργεί υπό την επωνυμία Johnson & Johnson Vision (J&J Vision).

«Με την προσθήκη της παγκοσμίου κλάσης επιχειρηματική δραστηριότητα οφθαλμικής χειρουργικής της ΑΜΟ, η J&J Vision πρόκειται να καταστεί ένας παγκόσμιος ηγέτης για την υγεία των ματιών», δήλωσε η Ashley McEvoy, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών, από την Johnson & Johnson Consumer Medical Devices. «Η όραση είναι πολύτιμη, είναι η αίσθηση που φοβούνται να χάσουν περισσότερο οι άνθρωποι. Προσφέροντας χειρουργικές λύσεις που υποστηρίζονται από τους πόρους και την παγκόσμια πρόσβαση της Johnson & Johnson μπορούμε να βελτιώσουμε και να αποκαταστήσουμε την όραση για ακόμα περισσότερους ασθενείς στον κόσμο».

Με αξία περίπου 70 δισ. δολάρια, η οφθαλμική υγεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους, ταχύτερα αναπτυσσόμενους, και λιγότερο εξυπηρετούμενους κλάδους στην φροντίδα της υγείας σήμερα.

Σχετικά με τη Johnson & Johnson

Το να φροντίζεις τον κόσμο ένα άτομο τη φορά παρέχει την έμπνευση και ενώνει τους ανθρώπους της Johnson & Johnson. Αγκαλιάζουμε την έρευνα και την επιστήμη – προσφέρουμε καινοτόμες ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες, για την εξέλιξη της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων. Οι περίπου 126.400 εργαζόμενοι στις παραπάνω από 230 λειτουργικές εταιρίες της Johnson & Johnson εργάζονται μαζί με τους συνεργάτες τους στον κλάδο φροντίδας της υγείας ώστε να επηρεάζουν θετικά τις ζωές περισσότερων από ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson Vision έχει δεσμευτεί να βελτιώσει και να αποκαταστήσει την όραση για τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Από την κυκλοφορία των πρώτων μαλακών φακών επαφής συχνής αντικατάστασης το 1987, βοηθά τους ασθενείς να βλέπουν καλύτερα μέσω του κορυφαίου χαρτοφυλακίου φακών επαφής ACUVUE®. Το 2017, η Johnson & Johnson επένδυσε περαιτέρω στην υγεία των ματιών επεκτεινόμενη στη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, στην διαθλαστική χειρουργική με λέιζερ (LASIK) και στα καταναλωτικά προϊόντα για την υγεία των ματιών. Εξυπηρετώντας παραπάνω από 60 εκατομμύρια ασθενείς την ημέρα σε 103 χώρες, η Johnson & Johnson Vision έχει δεσμευτεί να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους από περισσότερες χώρες να βελτιώσουν ή να αποκαταστήσουν την όρασή τους. Έχοντας διπλά κεντρικά γραφεία στο Jacksonville, της Florida, και στη Santa Ana, της California, η Johnson & Johnson Vision απασχολεί περισσότερους από 8.400 εργαζόμενους στον κόσμο.

Το ελληνικό  "Dream Team" της Johnson & Johnson Vision Care Companies στο 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών & Οπτομετρών στο Ευγενίδειο Πλανητάριο Ίδρυμα.
Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι: Ιωάννης ΤρανούδηςΚωνσταντίνος Λόντος Γιώργος ΣίρμποςΝικήτας ΣωτήρηςΆννα ΒούρλουΝίκος ΡάντοςΤάνια Γκάτσιου


IMG 2711

IMG 2440

IMG 2678

Επικοινωνία με ΜΜΕ:

Donna Lorenson (410) 258-8571

Natalia Salomao (732) 325-8306

Εξυπηρέτηση Επενδυτών:

Lisa Romanko (732) 524-2034 Joseph J. Wolk (732)524-1142


###

Προειδοποιήσεις σχετικά με δηλώσεις προοπτικών

Αυτό το δελτίο τύπου περιέχει «δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις», όπως ορίζονται από το Μεταρρυθμιστικό νόμο περί αγωγών ιδιωτικών χρεογράφων (Private Securities Litigation Reform Act), αναφορικά με την εξαγορά της Abbott Medical Optics. Ο αναγνώστης οφείλει να μην βασίζεται σε αυτές τις δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις. Αυτές οι δηλώσεις εκτιμήσεις βασίζονται στις τρέχουσες προσδοκίες για μελλοντικά γεγονότα. Αν οι βασικές υποθέσεις αποδειχθούν ανακριβείς ή προκύψουν άγνωστοι κίνδυνοι ή αβεβαιότητες, τα πραγματικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να διαφέρουν σημαντικά από τις προσδοκίες και τις προβλέψεις της Johnson & Johnson. Οι παράγοντες κινδύνου και αβεβαιοτήτων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων τα εξής: προκλήσεις που αφορούν την ενσωμάτωση των προϊόντων και των εργαζόμενων της Abbott Medical Optics, όπως και τη δυνατότητα να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη απόδοση ή η ανάπτυξη της αγοράς των προϊόντων της, το ενδεχόμενο ότι τα αναμενόμενα οφέλη και οι ευκαιρίες που σχετίζονται με την εξαγορά μπορεί να μην υλοποιηθούν ή να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθούν από όσο αναμενόταν· την αβεβαιότητα για την εμπορική επιτυχία νέων η υφιστάμενων προϊόντων· τις οικονομικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των διακυμάνσεων στις ισοτιμίες και στα επιτόκια· τον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών εξελίξεων, των νέων προϊόντων, και των διπλωμάτων ευρεσιτεχνιών που θα εξασφαλίσουν οι ανταγωνιστές· των αλλαγών στους εφαρμοστέους νόμους και στις ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών νόμων· των αλλαγών στη συμπεριφορά και στα μοτίβα κατανάλωσης χρημάτων ή στην οικονομική κατάσταση των αγοραστών των προϊόντων και των υπηρεσιών που αφορούν την φροντίδα της υγείας· την αποτελεσματικότητα των προϊόντων ή τις ανησυχίες για την ασφάλεια που προκύπτουν από ανακλήσεις προϊόντων ή ενέργειες από τις ρυθμιστικές αρχές· δυσκολίες και καθυστερήσεις στην παραγωγή· και τις τάσεις προς τον περιορισμό του κόστους της φροντίδας της υγείας. Μία περαιτέρω λίστα και περιγραφή αυτών των κινδύνων, των αβεβαιοτήτων, και των υπολοίπων παραγόντων περιέχεται στην Ετήσια Αναφορά της Johnson & Johnson στο Έντυπο 10-K για το οικονομικό έτος που έκλεισε στην 1η Ιανουαρίου 2017. Αντίγραφα αυτών των υποβολών διατίθενται στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.sec.gov, www.jnj.com ή κατόπιν αιτήματος από τη Johnson & Johnson. Η Johnson & Johnson δεν αναλαμβάνει να ενημερώνει τυχόν δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις έπειτα από νέες πληροφορίες ή μελλοντικά γεγονότα ή εξελίξεις.





Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4