Η Αίτηση της Ομοσπονδίας Οπτικών για Eπιβολή Mειωμένου ΦΠΑ και λόγω Covid-19

Επί του "πιεστηρίου" που λέγαμε κάποτε, δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σχετικά με την συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου, Στη συνέχεια ακολουθεί η αίτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών για την υπαγωγή των οπτικών προϊόντων στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

 κατόπιν συνάντησης μας (την Δευτέρα 12/10/2020) στο Υπουργείο Υγείας για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου, σας ενημερώνουμε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος επί των αιτημάτων και προτάσεων μας, όπως τις έχουμε θέσει κατ'επανάληψη με υπομνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα αλλά και δια ζώσης και αφορούν τόσο την ύπαρξη και λειτουργία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και το γενικότερο θεσμικό πλαίσιο (με αλλαγή σε επιμέρους άρθρα) όσο και στην υπουργική απόφαση ορισμού προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΣΟΟ-ΝΠΔΔ που δεν είναι αντιπροσωπευτική του κλάδου.

 Με αυτά τα δεδομένα συνεχίζουμε να τηρούμε στάση αναμονής περιμένοντας ταυτόχρονα  και την εκδίκαση της σχετικής αίτησης ακύρωσης μας στο ΣτΕ. Παράλληλα συλλέγουμε υπογραφές συναδέλφων με αίτημα την ανάκληση από το Υπουργείο της εν λόγω απόφασης.

 Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παραμένει πιστή στο ρόλο και τις ιδρυτικές της αξίες.

 Θα ενημερωθείτε για κάθε νεότερη εξέλιξη.

 Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και να διατηρήσουμε ενιαία στάση."

 Με εκτίμηση,

Το ΔΣ ΟΣΟΟΕ

 

FPA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 1

FPA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 2

FPA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 3

FPA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 4

FPA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 5

FPA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 6

FPA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 7

FPA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 8

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4