ΕΣΕΕ: Ώρα για την οριστική κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος

logo ESEE arxiki site

Η επιστολή που απέστειλε στις 19/02/2021 η ΕΣΕΕ στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, με την οποία ζητά την κατάργηση τόσο της προκαταβολής φόρου όσο και του τέλους επιτηδεύματος.

"Η δυσμενής συγκυρία για την αγορά και την οικονομία επιβάλλει πλέον τολμηρά βήματα αναδιάταξης του οικονομικού περιβάλλοντος, μέσα από δραστικά μέτρα που θα απαλλάσσουν τον επιχειρηματικό κόσμο από βαρίδια του παρελθόντος και θα διασφαλίζουν την τόνωση της ρευστότητάς του.

Η κατάργηση των δύο φορολογικών επιβαρύνσεων αποτελεί καθολικό και δίκαιο αίτημα του εμπορικού κόσμου. Ειδικά το τέλος επιτηδεύματος αποτελεί ένα άδικο και παρωχημένο μέτρο, πόσο μάλλον σήμερα που, όπως επισημαίνεται στην Επιστολή, «δεν είναι δυνατόν επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή, να καταβάλλουν ειδικό τέλος για ένα επιτήδευμα το οποίο δεν ασκούν».  Γι’ αυτό στην περίπτωση που η κατάργηση του δεν είναι εφικτή, η ΕΣΕΕ ζητά την απομείωσή του κατά το ποσοστό που αντιστοιχεί στους μήνες που η κάθε επιχείρηση έμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας.

Η ΕΣΕΕ αντιλαμβάνεται ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης κινείται εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας. Ωστόσο οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα είναι καθοριστικές για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και τη στήριξη της απασχόλησης, ενώ η απώλεια των εσόδων για τα δημόσια ταμεία θα μπορέσει να αναπληρωθεί μέσω της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης και της ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας.

Πηγές: Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας & Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών / Οπτομετρών Ελλάδος

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4