Νέος οδηγός συνταγογράφησης πολυεστιακών φακών επαφής

Με στόχο να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της συνταγογράφησης πολυεστιακών φακών επαφής, το Κέντρο Οφθαλμικής Έρευνας & Εκπαίδευσης (CORE) δημοσίευσε οδηγίες από τρεις ειδικούς για να βοηθήσει τους επαγγελματίες οφθαλμικής φροντίδας να αγκαλιάσουν την τάση.

Το τεύχος 69 της ενημέρωσης φακών επαφής είναι αφιερωμένο σε προοπτικές που βασίζονται σε στοιχεία σχετικά με την πολυεστιακή προσαρμογή, την οπτική απόδοση και την ικανοποίηση των ασθενών. Περιλαμβάνει επίσης ένα νέο εργαλείο επικοινωνίας με τον ασθενή για χρήση στο γραφείο και στο διαδίκτυο από ιατρεία.

Η επικεφαλής της κλινικής έρευνας CORE, κα Jill Woods, είπε ότι αυτό το τεύχος του Contact Lens Update καταδεικνύει ότι με τη σωστή προσέγγιση, η συνεπής επιτυχία είναι εφικτή.

«Η βαθύτερη κατανόηση των εξελίξεων των πολυεστιακών φακών επαφής βελτιώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των επαγγελματιών οφθαλμικής φροντίδας. Με τη σειρά του, αυτό τους επιτρέπει να παρέχουν καλύτερη φροντίδα στους πρεσβυωπικούς ασθενείς τους», είπε.

Ο κ. Marc Schulze, ανώτερος κλινικός επιστήμονας CORE, συντάκτης του εναρκτήριου άρθρου. μοιράζεται κλινικά pearls που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να μεγιστοποιήσουν την επιτυχία εφαρμογής τους, όπως η χρήση διαδικτυακών εργαλείων και των κατάλληλων οδηγών τοποθέτησης για συγκεκριμένους φακούς.

Ένα χαρακτηριστικό άρθρο από την κα Jennifer Fogt, αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια στο Ohio State University College of Optometry, συζητά τα αποτελέσματα της μελέτης της που εξετάζει μια σύγκριση της οπτικής απόδοσης μεταξύ πολυεστιακών φακών επαφής και πολυεστιακών γυαλιών.

Η μελέτη του Fogt διαπίστωσε ότι οι πολυεστιακοί φακοί επαφής παρέχουν λειτουργική απόδοση όρασης ίση με το add των γυαλιών.

Η κα Sarah Guthrie, ανώτερη ερευνητική επιστήμονας CORE, μοιράζεται πληροφορίες από την αφίσα της που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Οπτομετρίας. Αυτή η μελέτη διερεύνησε τη συσχέτιση μεταξύ της όρασης και της ικανοποίησης με τους πολυεστιακούς φακούς επαφής, συνδέοντάς το με την επιθυμία να συνεχιστεί η χρήση.

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνεται ένα φυλλάδιο για τον ασθενή που παράγεται από τον πυρήνα του πυρήνα, το οποίο παρουσιάζει ξεκάθαρα και συνοπτικά τα οφέλη των πολυεστιακών φακών επαφής. Αυτός ο πόρος χωρίς κόστος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνίες παρακολούθησης ασθενών, καθώς και σε ιστότοπους πρακτικής άσκησης και λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η τελευταία έκδοση και όλα τα προηγούμενα τεύχη είναι διαθέσιμα δωρεάν στο ContactLensUpdate.com.

https://www.insightnews.com.au/new-multifocal-contact-lens-prescribing-guide-aims-to-improve-confidence/

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4