Σεμινάριο Oπτομετρικής Eξέτασης των 21-Σημείων.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ένα νέο σεμινάριο την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Dorian Inn στην Αθήνα. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση γύρω από την Oπτομετρική Eξέταση των 21-Σημείων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές και με ανακοίνωσή τους που έγκαιρα αναρτήθηκε στα  https://www.facebook.com/pages/OphthoWeb & http://www.ophthoweb.blogspot.gr: “Η προσέγγιση αυτή είχε αρχικά σαν σκοπό τον προσδιορισμό μιας ασφαλούς συνταγής που θα γινόταν αποδεκτή από τον ασθενή και θα εξυπηρετούσε τις οπτικές του ανάγκες. Η εφαρμογή της απαιτούσε την χρήση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου, απλών μαθηματικών υπολογισμών και την καταγραφή μιας τυπολογίας που θα έδινε την εικόνα του εξεταζόμενου.
Η διαδικασία αυτή ήταν χρονοβόρα και απαιτητική για να εφαρμόζεται συστηματικά με αποτέλεσμα πολλοί οπτομέτρες να φοβούνται την εφαρμογή της. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας για να μπορέσει σταδιακά η επιστήμη της οπτομετρίας...

να ενσωματώσει την εξέταση των 21-σημείων στην καθημερινή της πρακτική με τρόπο εύκολο, πρακτικό, χωρίς υπολογισμούς και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Στην ουσία, χρειάστηκε οι κλινικοί οπτομέτρες να ενσωματώσουν στον τρόπο σκέψης τους περισσότερες γνώσεις από το χώρο των νευροεπιστημών και της συμπεριφοριστικής προσέγγισης για να κάνουν την εξέταση των 21-σημείων πιο χρηστική.

Στο σεμινάριο αυτό έγινε αναλυτική περιγραφή των τεστ, βήμα προς βήμα, καθώς και η ερμηνεία τους με τρόπο πρακτικό και χρηστικό. Με αναφορές για το πότε και γιατί μπορεί να συνταγογραφηθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που μετράμε και πως καταλήγουμε στις κατάλληλες λύσεις μέσα από τη συνταγογράφηση και το vision therapy.
Ιδιαίτερα χρήσιμο το σεμινάριο για όσες και όσους σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τον μεταπτυχιακό κύκλο σεμιναρίων του OEP που ξεκινάει το 2015 (δείτε προηγούμενη ανάρτηση στο http://www.ophthoweb.blogspot.gr).”
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από το σεμινάριο "Οπτομετρική εξέταση 21-σημείων" με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον group οπτικών-οπτομετρών.
Πηγή: OphthoWeb, https://www.facebook.com/pages/OphthoWeb, http://www.ophthoweb.blogspot.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4