Συνέντευξη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για την παροχή γυαλιών οράσεως.

Ο ζωντανός λόγος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη (δείτε το video που ακολουθεί) και ο αντίλογος των οπτικών, συμπυκνωμένος σε ένα μικρό αλλά μεστό κείμενο της οπτικού - οπτομέτρη κας Λία Μαυρουλιά από την Πάρο. Ακολουθεί και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών & Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) σχετικά με την επίμαχη σύμβαση που βάζει "απέναντι" τους οπτικούς με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

"Τα γυαλιά σας από εδώ και μπρος είναι χορηγία των οπτικών καταστημάτων!!! "Αποφάσισαν" λοιπόν όλοι οι οπτικοί, μιας που οι δουλειές "πάνε φίνα" και υπάρχει αρκετό πλεόνασμα, να αρχίσουμε να χαρίζουμε γυαλιά μέσω του ΕΟΠΥΥ ( φυσικά αυτό αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ). Δεν τους έχουν πει όμως ότι μια σύμβαση χρειάζεται ΔΥΟ. Το αποφάσισε λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ και το ανακοίνωσε! Έτσι λοιπόν θα πούμε όχι εμείς οι Οπτικοί και θα... γίνουμε οι κακοί του λαού....!!!!"


Επιστολή προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί ασφαλισμένοι οι Οπτικοί-Οπτομέτρες της χώρας μας αποφάσισαν να μην υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια γυαλιών για τους εξής λόγους:
1. Ο ΕΟΠΥΥ από τα ταμεία τα όποια συγχωνευτήκαν σε αυτόν μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
2. Μας επιβάλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας, των προϊόντων για τα οποία θα έχουμε ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους.
3. Ισχυρίζεται ότι Θα μας πληρώνει μετά από 90 μέρες . Εμείς αναρωτιόμαστε γι αυτό το διάστημα πως θα χρηματοδοτήσουμε τις αδύνατες επιχειρήσεις μας μετά από 7 χρόνια κρίσης;
4. Συνάδελφοι οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και οι όποιοι έχουν οφειλές λόγω της κρίσης που επιδεινώθηκαν με τις απλήρωτες διατακτικές ασφαλιστικών ταμείων,(δηλαδή κατάσταση όπως αυτή που προτείνεται ξανά), δεν θα παίρνουν τίποτα και θα τους παρακρατείτε όλο το ποσό.
5. Προτείναμε στον ΕΟΠΥΥ να βοηθήσουμε αναλαμβάνοντας εμείς όλη την γραφειοκρατία ώστε ο ασφαλισμένος να μην ταλαιπωρείται σε ουρές, με την προϋπόθεση η είσπραξη να γίνονταν αποκλειστικά και μόνο από αυτόν. Και σε αυτό ήταν αρνητικός ο ΕΟΠΥΥ.
6. Και το σημαντικότερο μας καλεί να υπογράψουμε σύμβαση που δεν έχουμε δει, ανακοινώνοντας στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει!!! (τα συμπεράσματα δικά σας)
Τελικά η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας;
Το ν’ απομονώνεις κάθε φορά ένα επαγγελματικό κλάδο (πχ φαρμακοποιούς, λογοθεραπευτές κλπ) και να τον φέρνεις αντιμέτωπο δήθεν με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Αν θέλει να μειώσει τις δαπάνες να το πει καθαρά. Όλο αυτό γίνεται για να μην μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές, ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των Οπτικών, εξυπηρετώντας τι;
Καλούμε λοιπόν τους ασφαλισμένους να δείξουν κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι σε έναν κλάδο ο όποιος προστατεύει την δημόσια υγεία.
Έχουμε προτάσεις και λύσεις αλλά δυστυχώς δεν μας το επιτρέπουν. Αντίθετα μας ωθούν στην εξόντωση.


Αθήνα 16-01-2018


Το ΔΣ της
Πανελλήνιας Ενωσης Οπτικών και Οπτομετρών


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4