Μπορείτε να κολυμπάτε ενώ φοράτε τους φακούς επαφής σας;

Αν πρόκειται να κολυμπήσετε φορώντας φακούς επαφής, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης ή ερεθισμού των ματιών, ή ακόμη και να τους χάσετε, είναι να φοράτε αδιάβροχα γυαλιά κολύμβησης...

Εκτός από την προστασία των ματιών σας από την ρύπανση, τα γυαλιά κολύμβησης μειώνουν τον κίνδυνο απόσπασης των φακών επαφής από τα μάτια σας.
Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά κολύμβησης είναι άλλη μια καλή επιλογή. Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά κολύμβησης είναι φτιαγμένα πάνω στις δικές σας οπτικές ανάγκες και διορθώνουν το δικό σας διαθλαστικό σφάλμα, ακριβώς όπως τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να βλέπετε ξεκάθαρα κάτω από το νερό χωρίς κανέναν από τους κινδύνους που συνδέονται με την κολύμβηση με φακούς επαφής.
Ορισμένες μάρκες γυαλιών κολύμβησης έρχονται σε κάποιες εκδόσεις με προετοιμασμένες διορθώσεις. Αυτό ενώ μπορεί να φαίνεται μια καλή επιλογή για σας ή τα παιδιά σας, έχει και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα: α) δεν διορθώνουν τον αστιγματισμό, β) είναι φτιαγμένα μόνο για τις πιο κοινές διορθώσεις και γ) οι δύο φακοί έχουν την ίδια διόρθωση, ενώ τα μάτια πολλών ανθρώπων χρειάζονται διαφορετική διόρθωση για κάθε μάτι.
Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα των γυαλιών κολύμβησης είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε γυαλιά με UV-προστασία για να αποφύγετε τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τον ήλιο στα μάτια σας.

Πηγή: www.facebook.com/optika.zamanos
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4