Προσοχή: Αυτός ο άνδρας τυφλώθηκε λόγω ενός λάθους πουν κάνουν πολλοί με τους Φ.Ε.

Αυτή τη στιγμή, ο κύριος Chad Groeschen δε βλέπει από το ένα μάτι. Οι φακοί επαφής προσφέρουν μεγάλη ευκολία κι άνεση στους ανθρώπους που έχουν ασθενή όραση. Αλλά χρειάζονται μεγάλη προσοχή στη χρήση τους. Οι γιατροί προειδοποιούν πως δεν πρέπει να κοιμάται κανείς φορώντας τους, αλλά είναι πολλοί που αγνοούν τις συμβουλές τους. Ένας από αυτούς ήταν κι ο Chad Groeschen, ο οποίος...

 τιμωρήθηκε πολύ σκληρά για την “ανυπακοή” τους στους κανόνες ορθής χρήσης των φακών επαφής. Ο Groeschen φορούσε διαρκώς τους φακούς επαφής. Μάλιστα, κοιμόταν συνέχεια με αυτούς. Όταν κάποια στιγμή τα μάτια του παρουσίασαν ερεθισμό, εκείνος έδειξε να μην ανησυχεί ιδιαίτερα. Ώσπου ένα πρωί ξυπνησε με έντονους πόνους στα μάτια και απώλεια της όρασης στο αριστερό του μάτι!

Έντρομος επισκέφθηκε το γιατρό του αλλά αυτά που άκουσε δεν του άρεσαν καθόλου!

Ο γιατρός διέγνωσε πως το μάτι του είχε μολυνθεί από το βακτήριο ψευδομονάδα. Αυτό είχε δημιουργήσει έλκος στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού του. Η πληγή είχε δημιουργήσει μία γκρι μεμβράνη πάνω στην ίριδά του, με συνέπεια να μην βλέπει.

Για να λυθεί το πρόβλημα, ο Groeschen χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση κερατοειδούς. Μόνο έτσι θα ανακτήσει την όρασή του.

Αυτή τη στιγμή, ο Groeschen δε βλέπει από το ένα μάτι. Κι όλη αυτή η ταλαιπωρία προκλήθηκε γιατί φορούσε τους φακούς και στον ύπνο, τουλάχιστον 5 μέρες την εβδομάδα!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συχνό. Όπως φαίνεται είναι πολλοί οι απρόσεκτοι χρήστες των φακών επαφής.

Άσχετα με το τι δηλώνει η κάθε κατασκευάστρια εταιρία, το κάθε ζευγάρι φακών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πολλές συνεχόμενες ώρες. Πρέπει να αφαιρείται και να απολυμαίνεται.

Εδώ είναι μερικοί βασικοί κανόνες για όσους χρησιμοποιούν φακούς επαφής:

• Να βγάζετε τους φακούς σας κάθε βράδυ!

• Να αντικαθιστάτε συχνά τους φακούς επαφής σας.

• Να αλλάζετε το υγρό τους μετά από κάθε χρήση.

• Μην κολυμπάτε και μην κάνετε μπάνιο φορώντας τους. Μη φοράτε ποτέ φακούς όταν είστε άρρωστοι!

Πρόκειται για λίγους μα σωτήριους για την υγεία των ματιών σας, κανόνες. Φροντίστε να μην τους ξεχνάτε αν δε θέλετε να σας δημιουργηθούν προβλήματα από το πουθενά.

Πηγή: http://www.viralcity.gr/2015/09/prosoxi-autos-andras-tiflothike-logo-enos-lathous-epanalamvanoume-oloi-kathimerina 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4