Τρεις οι ελληνικές συμμετοχές στην OPTI 2019, την Διεθνή Έκθεση Οπτικών του Μονάχου

Με τη συμμετοχή 3 ελληνικών εταιριών ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Οπτικών Opti, η οποία έλαβε χώρα στο Μόναχο από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019 και πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι εταιρίες: Karamouzis Hellenic Optical E.E, Myth Optical και UNION OPTIC S.A.


Με μεγάλες προοπτικές και αισιοδοξία για τον οπτικό κλάδο και με μεγάλη επιτυχία έγινε η πρεμιέρα της Opti 2019 στις 25 Ιανουαρίου έλαβε δε χώρα σε πάνω από έξι αίθουσες του εκθεσιακό χώρο του Μονάχου για πρώτη φορά - και τα πρόσωπα και οι απαντήσεις από την έρευνα των περίπου 28.000 επισκεπτών και των 631 εκθετών απεικόνισαν μια σαφή θετική εικόνα: αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον της Opti. Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 94% των εμπορικών επισκεπτών και το 91% των εκθετών εταιριών έδωσαν στη “new Opti” τους υψηλότερους βαθμούς.
F 150 2 1 N ELM 6087 1 2 Σχεδόν όλοι οι επισκέπτες που ξεκίνησαν με μια σύντομη εξέταση των διατάξεων των αιθουσών. Με την Opti τώρα να αναπτύσσεται σε έξι αίθουσες, οι επισκέπτες έπρεπε πρώτα να συνηθίσουν τις αλλαγές στην οικεία διάταξη και την εμφάνιση της Opti πριν ξεκινήσουν για τα αγαπημένα τους μέρη της έκθεσης. "Οι επαγγελματίες επισκέπτες γρήγορα και επαρκώς προσαρμόστηκαν στη νέα δομή με τρεις εισόδους. Ενώ εξήρε το σαφές νέο προφίλ της έκθεσης", εξηγεί ο Dieter Dohr, Πρόεδρος του GHM Gesellschaft für Handwerksmessen mbH. “Η Opti κέρδισε με κορυφαία “σκορ” με εννέα στους δέκα επισκέπτες και επτά στους δέκα εκθέτες, όταν ρωτήθηκαν από το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο για την γνώμη τους για την έκθεση. Ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτά τα πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής, και φέτος συνεχίζουν να ακολουθούν τη συνταγή της επιτυχίας που ήδη έχουν αναληφθεί από το 2008: Μετά την εμπορική έκθεση, θα αναλύσουμε διεξοδικά την φετινή για τη συνεχή βελτίωση Opti !“, τόνισε ο Dieter Dohr.
F 150 2 1 N ELM 6054 1 2
Εκτός από το κλασικό "έρευνα για την καινοτομία", το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην επιθυμία να ”ξεκινήσουν νέες επιχειρηματικές σχέσεις" όπως και για "τη συνεχή κατάρτιση και την εκπαίδευση". Η Opti κατάφερε να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα σε αυτές τις απαιτήσεις με συμπαγή ομαδοποίηση όλων "νησίδων της γνώσης" με διαφορετικές προσφορές στο Hall C4, αντί της εξάπλωσης αυτών πάνω από τις μεμονωμένες αίθουσες όπως γινόταν πριν. Ακριβώς δίπλα, οι επισκέπτες μπορούσαν να διερευνήσουν τις Opti περιοχές Αγορά Εργασίας και Campus, το Φόρουμ, και τη βιτρίνα που περιστρέφονται γύρω από το βασικό θέμα του το "Ταξίδι του Πελάτη". Οι τέσσερις σταθμοί “Strategy”, “Need”, “Buy”, και “Use” που απεικονίζονται με σαφήνεια τα διαφορετικά στοιχεία των οπτικών που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό προσέγγισης των πελατών τους. Οργανωμένες επισκέψεις που προσφέρονται στους επισκέπτες συγκεκριμένες συμβουλές που μπορούν να εφαρμόσουν γρήγορα για τη δική τους επιχείρηση, χρησιμοποιώντας παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών. Αυτό θα συνεχιστεί και μετά την εμπορική έκθεση, καθώς: "Έχουμε δημιουργήσει επίσης ένα ψηφιακό χώρο γνώσεις γύρω από το“Ταξίδι του Πελάτη”, το οποίο είναι διαθέσιμο στο www.opti-showcase.de/en κατά τη διάρκεια των επόμενων 365 ημερών. Με αυτό, η Opti παίρνει ένα σημαντικό βήμα για να γίνει μια βάση δεδομένων 24/7 για γνώση προς τους οπτικούς!", διευκρινίζει ο Dieter Dohr. 

F 150 2 1 N ELM 6084 1 2

 

Άμεσα εκτός από τη βιτρίνα, οι "περίεργοι" επισκέπτες μπορούσαν να ξεδιψάσουν τη διάθεσή τους για γνώση με συναρπαστικές ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας στο Opti Forum. Εννέα στους δέκα επισκέπτες επισκέφθηκαν τουλάχιστον μία από τις 34 διαλέξεις. Δεν είναι εντελώς έκπληξη το γεγονός ότι οι πιο δημοφιλείς διαλέξεις περιστράφηκαν γύρω από την διερεύνηση για την καλύτερη προσέγγιση των πελατών, με διαλέξεις όπως: 
"Πού και πως ο πελάτης αγοράζει το ζευγάρι γυαλιών του τώρα και στο μέλλον;", "Εκδηλώσεις για να προσεγγίσετε τους πελάτες που είναι έτοιμοι να αγοράσουν ", και η Opti συζήτηση και οι τάσεις για “Μεγαλύτερη προβολή μέσω των social media;”, που διοργανώθηκε από κοινού με δύο κορυφαίους παράγοντες επηρεασμού. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στο Φόρουμ ήταν το βραβείο για το BLOGGER SPECTACLE Award 2019, για την   Best Newcomer in the opti BOXES. Ο πρωτοπόρος Opti Rounder Rounder από το Χονγκ Κονγκ βραβεύτηκε με το βραβείο για τη μόδα, τον τρόπο ζωής και bloggers γυαλιών οράσεως από όλη την Ευρώπη.

Η επόμενη Opti θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως 12 Ιανουαρίου 2020 στο Μόναχο. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4