Έγινε η 13η Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας (ΕΑΟ)

Η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας, στην προσπάθειά της για συνεχόμενη αναβάθμιση της επιστήμης της οπτικής-οπτομετρίας, πραγματοποίησε την Κυριακή 12/05 την 13η Επιστημονική ημερίδα της στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με θέμα «Oπτομετρική εξέταση από το Α ως το Ω».
Την ημερίδα άνοιξε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ο. Βασίλειος Δρίτσας με έναν σύντομο χαιρετισμό και παρουσίαση των ενεργειών της Ε.Α.Ο. για την βελτίωση των υπηρεσιών 

προς τα μέλη της.01-IMG 6846
Στην συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ο. Χρήστος Παπαγεωργίου παρουσίασε τις αλλαγές στο πρωτόκολλο οπτομετρικής εξέτασης που έχει εκδώσει η Ε.Α.Ο. περιγράφοντας τις απαραίτητες μετρήσεις και ελάχιστο εξοπλισμό και προδιαγραφές ενός οπτομετρικού εξεταστηρίου.

Ο οπτομέτρης Φίλλιπος Ραχάλ, μίλησε για την σωστή λήψη ιστορικού και την σημαντικότητα σωστής τήρησης αρχείων. Δύο πολύ βασικά στοιχεία για την σωστή οπτομετρική εξέταση.
04-IMG 6873
Ο οφθαλμίατρος Ιωάννης Αρμένης ανέλυσε την σχέση της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει ένας ασθενής και τις πιθανές παρενέργειες και συμπτώματα που μπορεί να συναντήσει ο οπτικός- οπτομέτρης στην εξέταση.

Δίνοντας ένα πιο ευχάριστο και διαφορετικό τόνο, η κυρία Ζ. Χρηστοπούλου Γερουλάνου, πρόεδρος των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος (greekguidedogs.gr), μας παρουσίασε την σπουδαία δουλειά που κάνει ο σύλλογος αυτός εκπαιδεύοντας και φροντίζοντας τους τετράποδους συντρόφους των ανθρώπων με απώλεια όρασης.
IMG 6912-flat
Η εταιρεία Bausch & Lomb παρουσίασε ένα νέο προϊόν φακού επαφής για την διόρθωση του αστιγματισμού.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, ο οπτομέτρης Κωνσταντίνος Κατσούλος ανέπτυξε την βασική διόφθαλμη αξιολόγηση που πρέπει να μπορεί να ασκήσει ο οπτικός-οπτομέτρης.IMG 6852
Στη συνέχεια, ο οπτομέτρης Σπύρος Κωνσταντακόπουλος, μας μίλησε για διάφορους τρόπους διαθλαστικής εξέτασης, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.IMG 6884
Η οφθαλμίατρος Α. Κομνηνού, ανέλυσε με πολύ επεξηγηματικό τρόπο τα διάφορα είδη πονοκεφάλων που μπορεί να βιώνει ένας ασθενής και που συναντάμε ως οπτικοί-οπτομέτρες.

Αμέσως μετά, ο οπτικός-οπτομέτρης Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος, παρουσίασε με πολύ μεθοδικό τρόπο τις διάφορες κατηγορίες παραπομπών και την επιλογή του σωστού τρόπου παραπομπής σε άλλους κλινικούς κλάδους, ανάλογα με την πάθηση,τα συμπτώματα και  τα κλινικά ευρήματα. Οι παρουσιάσεις έκλεισαν με την εταιρεία Βαϊράμογλου και την παρουσίαση προϊόντων για το μπλε φως και φωτοχρωμικών.
IMG 6953
Μετά τις παρουσιάσεις, η ημερίδα συνεχίστηκε με δυο κλινικά φροντιστήρια διάρκειας 2 ωρών. Το πρώτο, με θέμα την Σκιασκοπία και Διάθλαση, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κάνουν πρακτική με ποικιλία εξοπλισμού σκιασκοπίας και διάθλασης, παρουσία οπτομετρών.
IMG 6923
Το δεύτερο, ήταν η παρουσίαση 7 πολύ ενδιαφερόντων κλινικών περιστατικών, από το Βρετανικό Κολλέγιο των Οπτομετρών, με σκοπό τον διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ συναδέλφων ως αναφορά τον χειρισμό των ασθενών ( Peer Discussion).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις παρουσιάσεις και στα φροντιστήρια, για όσους ήταν εγγεγραμμένοι στο General Optical Council, δίνονταν συνολικά 9 interactive CET points, εκ των οποίων οι 3 ήταν Peer Review Interactive CET points.
IMG 6906
Η επιτυχία της ημερίδας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων καθώς και χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών.  

IMG 6896

Περισσότερες πληροφορίες: Ε.Α.Ο.

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.:2108085051 (10:00-14:00)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4