Ανανεώνεται η Συνεργασία της Safilo και των Special Olympics για τα Επόμενα 3 Χρόνια

Padova, Ιταλία, 16 Νοεμβρίου 2018
Ο όμιλος Safilo, ένας παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή των γυαλιών, και έχει επανειλημμένα προσφέρει τη μακρόχρονη υποστήριξή του στους ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στη μετατροπή της ζωής ανθρώπων με πνευματικά δικαιώματα αναπηρίες.


Η πρωτοποριακή παγκόσμια συνεργασία μεταξύ της Safilo και των Special Olympics χρονολογείται από το 2003. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει οδηγήσει στην παροχή περισσότερων από 1,2 εκατομμύρια σκελετών οράσεως και γυαλιών ηλίου στους αθλητές της Special Olympics στο πλαίσιο του International Eye Openers Eye Eye ένα πρόγραμμα για την εξέταση της υγείας και της όρασης.
Safilo-Special Olymics
Αυτή η ανανέωση της εταιρικής σχέσης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το κίνημα των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο γιορτάζει 50 χρόνια αντιμετώπισης της αδιαφορίας, του στιγματισμού, της απομόνωσης και της αδικίας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νοητικές αναπηρίες παγκοσμίως.

Η ανακοίνωση της νέας τριετούς δέσμευσης έγινε στην έδρα της Safilo στην Padova της Ιταλίας. Θα υπάρχει μια ετήσια δωρεά πάνω από 60.000 σκελετών οράσεως και γυαλιών ηλίου στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής όρασης των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων. Η παγκόσμια πλατφόρμα υγείας των Special Olympics, η οποία γίνεται δυνατή μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Golisano, της Lions Clubs International, των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και των διαφόρων άλλων ενδιαφερομένων, περιλαμβάνει το πρόγραμμα περίθαλψης Opening Eyes. Παρέχει σε αθλητές των Special Olympics εξετάσεις όρασης, γυαλιά οράσεως συνταγές και πολύτιμες παραπομπές για παρακολούθηση. Η Safilo είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής του προγράμματος.

Εκτός από την κρίσιμη δωρεά σκελετών οράσεως και γυαλιών ηλίου, το προσωπικό της Safilo θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των εκδηλώσεων Special Olympics-Lions Clubs International Opening Eyes ως εθελοντές, προσφέροντας τον χρόνο και την τεχνογνωσία τους προς όφελος των αθλητών Special Olympics και εκείνων με νοητική αναπηρία.

"Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την ανανέωση της συνεργασίας με τους Special Olympics, που υπογράφηκαν για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 15 χρόνια, επιβεβαιώνοντας έτσι τις προσπάθειές μας να προσφέρουμε πρωταρχικές προβολές και γυαλιά  σε αθλητές Special Olympics σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Angelo Trocchia, Διευθύνων Σύμβουλος του Safilo Grup. "Όπως γνωρίζουμε, το 2018 είναι μια πεντηκοστή επέτειος για το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics. Η ύπαρξη τέτοιου μακροχρόνιου υποστηρικτή των Special Olympics είναι μια μεγάλη χαρά και τιμή για τη Safilo και σηματοδοτεί και πάλι τη δέσμευσή μας για την υγεία των ματιών με προγράμματα που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως. "

Το Opening Eyes, μέρος της πρωτοβουλίας Δημόσιας Υγείας των Ειδικών Ολυμπιακών Αθλητών, είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην παροχή φροντίδας της όρασης σε άτομα με νοητική καθυστέρηση. Από την έναρξή της έχουν πραγματοποιηθεί 410.000 εξετάσεις με 215.000 συνταγογραφούμενα γυαλιά που συνταγογραφούνται. Το πρόγραμμα Opening Eyes παρέχει επίσης αθλητικά γυαλιά προστασίας για τους αθλητές που εκπαιδεύουν και ανταγωνίζονται στα αθλήματα επαφής.

"Το Opening Eyes είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της προσφοράς για την προβολή της υγείας των Special Olympics. Οι εκτιμήσεις μας έχουν ανακοινώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αθλητών της Special Olympics έχει προβλήματα άμεσα οφθαλμολογικά προβλήματα, με σχεδόν έναν στους τέσσερις αθλητές που χρειάζονται μια νέα συνταγή για τα γυαλιά ", δήλωσε ο Δρ Timothy P. Shriver, Πρόεδρος των Special Olympics International. "Μέχρι το 2021, κοντά σε 200.000 σκελετών οράσεως και γυαλιών ηλίου θα προσφερθεί από την ομάδα της Safilo σε αθλητές Special Olympics. Προστέθηκε σε αυτό το σημαντικό χρονικό διάστημα η επένδυση και η πολύτιμη εμπειρία που θα προσφέρουν οι εθελοντές της Safilo στο πρόγραμμα Opening Eyes. Είναι απολύτως σαφής ο ρόλος που διαδραματίζει η Safilo στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Opening Eyes. Οι Special Olympics είναι εξαιρετικά ευγνώμονες για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή τους για άλλα τρία χρόνια και τα οφέλη που θα αποφέρει σε πολλούς αθλητές της Special Olympics σε όλο τον κόσμο. "

Η Special Olympics, που ιδρύθηκε το 1968 από τον Eunice Kennedy Shriver, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα ένταξης που χρησιμοποιεί προγράμματα αθλητισμού, υγείας, εκπαίδευσης και ηγεσίας καθημερινά σε όλο τον κόσμο για να τερματίσει τις διακρίσεις και να ενισχύσει τα άτομα με νοητική καθυστέρηση. Το κίνημα έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 6 εκατομμύρια αθλητές και συνεργάτες Unified Sports (αθλητές χωρίς νοητικές αναπηρίες) σε περισσότερες από 170 χώρες.

Πηγή: The Optical Vision Site

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4