Φορούν και οι Ήρωες Γυαλιά

Όλα τα χρόνια της ποπ κουλτούρας, τα γυαλιά οράσεως συσχετίζονταν με nerdy ή geeky χαρακτήρες και όχι με τους βασικούς ήρωες. Αυτό δυσκολεύει τους νεότερους να εμπνευστούν και να ακολουθήσουν τα χνάρια τους. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτό έχει αλλάξει.
Χαρακτήρες όπως ο Χάρι Πότερ, η Amaya από το PJ masks και η Kara Zor-El (Supergirl) εμφανίζονται στις οθόνες και οι οπτικοί πλέον παρατηρούν μια αυξανόμενη τάση των ‘’μικρών’’ ασθενών που θέλουν να αντιγράψουν αυτά τα στυλ του Χόλιγουντ.
Οπότε πώς ακριβώς η ποπ κουλτούρα διαμορφώνει τις τάσεις της μόδας και καθορίζει ποιοί σκελετοί είναι must-have;
Φορούν και οι ήρωες γυαλιά
Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, J.K Rowling, αποκάλυψε ότι φορούσε γυαλιά καθ' όλη τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και ήταν κουρασμένη από το γεγονός ότι μόνο οι χαρακτήρες - ''φυτά'' φορούσαν γυαλιά. Ήθελε να διαβάσει για έναν ήρωα που δεν είχε την τυπική, ισχυρή εμφάνιση που είχε θεσμοθετήσει το Χόλιγουντ και κατ’ επέκταση η ευρύτερη κοινωνία.
Στο αποκορύφωμα της δημοτικότητας του Χάρι Πότερ, πολλά καταστήματα γυαλιών ανέφεραν έως και εκατό τοις εκατό αύξηση των πωλήσεων, αποδεικνύοντας πόση επιρροή έχει στο κοινό, ο μαγικός κόσμος της J.K Rowling
«Είναι εκπληκτική η επιρροή που είχε η σειρά Χάρι Πότερ στους νέους που χρειάζονται συνταγογραφούμενα γυαλιά», δήλωσε η Σύμβουλος Εθνικής Επαγγελματικής Υπηρεσίας της Optometry Australia, Sophie Koh.
«Ακόμα ακούω συχνά από τα παιδιά ότι είναι ενθουσιασμένα που φορούν τα γυαλιά τους επειδή θέλουν να μοιάζουν με τον Χάρι Πότερ. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τα παιδιά τόσο χαρούμενα με τα γυαλιά τους.»Untitled 2
Τα γυαλιά των διασήμων στη μόδα
Ο Robert Downey Jr, η Demi Lovato, ο Ed Sheeran και η Selena Gomez είναι ζωντανά παραδείγματα για τα μικρά παιδιά αφού και οι τέσσερις φορούν γυαλιά οράσεως.
«Είναι διασημότητες με τεράστιο κοινό ανά τον κόσμο που τα παιδιά μιμούνται για να αναδείξουν τα αστέρια που κρύβουν μέσα τους. Το γεγονός ότι φορούν γυαλιά στην καθημερινότητά τους καθορίζει και τα στυλ που είναι στη μόδα» πρόσθεσε η Sophie Koh.
Η μόδα της ποπ κουλτούρας βοηθάει τους γονείς
Η αγορά γυαλιών για ένα μικρό παιδί για τη διόρθωση ενός προβλήματος όρασης όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία ή ο αστιγματισμός μπορεί να φαίνεται τρομακτική τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς του, ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι.Η Sophie Koh λέει ότι οι γονείς θα εκπλαγούν ευχάριστα βλέποντας πόσο γρήγορα τα παιδιά μπορούν να αγκαλιάσουν τα γυαλιά.
«Με είδωλα όπως ο Χάρι Πότερ και ο Ed Sheeran να ανοίγουν το δρόμο, τα παιδιά είναι τώρα συχνά ενθουσιασμένα όταν παίρνουν ένα νέο ζευγάρι γυαλιά. Υπάρχουν περισσότεροι σχεδιαστές που κάνουν μοναδικούς και ανθεκτικούς σκελετούς μόνο για παιδιά. Όχι μόνο υπάρχουν τόσα πολλά σχήματα και μεγέθη, αλλά τα γυαλιά έρχονται σε μια σειρά χρωμάτων, οπότε υπάρχει πάντα κάτι που ταιριάζει με τη μοναδική προσωπικότητά τους και κάτι που ταιριάζει ακόμη και στα πιο αναποφάσιστα παιδιά. "

Σύμφωνα με το Optometry Australia 2020 Vision Index, σχεδόν τέσσερις στους πέντε Αυστραλούς γονείς πιστεύουν ότι το παιδί τους έχει εξαιρετική όραση. Ωστόσο, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Αυστραλούς γονείς (30%) δεν έχουν πάει ποτέ το παιδί τους σε οφθαλμίατρο για οφθαλμολογική εξέταση.
Τα προβλήματα όρασης μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ικανότητα ενός παιδιού να μάθει, οπότε είναι σημαντικό οι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους για εξέταση οφθαλμών πριν ξεκινήσουν το σχολείο και τακτικά (κάθε δύο έως τρία χρόνια) καθώς προχωρούν στο δημοτικό και το γυμνάσιο.

Πηγή : Good Vision for Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4