Γυαλιά Οράσεως και πως να τα επιλέξετε.

Η επιλογή των σωστών γυαλιών οράσεως ξεκινά καταρχήν από τη συνταγή που σας έχει χορηγηθεί από τον Οφθαλμίατρο και προσδιορίζει επακριβώς τον φακό που αρμόζει στην περίπτωσή σας.
Ακολουθεί η επίσκεψη στο οπτικό κατάστημα, 
όπου με

τη βοήθεια των ειδικών θα επιλέξετε τον σκελετό που ταιριάζει καλύτερα στον συνταγογραφημένο φακό, αλλά και στην προσωπική σας αισθητική και στυλ, σε συνάρτηση και με τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε.

Οι περισσότερες συνταγές όρασης είναι συμβατές με όλους τους σκελετούς, αλλά οι σύνθετες ή υψηλές συνταγές μπορούν μερικές φορές να περιορίσουν τις επιλογές σας και εκεί η βοήθεια του οπτικού μπορεί να είναι πολύτιμη.
Πηγαίνετε στο κατάστημα έχοντας μαζί τη συνταγή του οφθαλμιάτρου σας. Η συνταγή σας θα πρέπει να είναι πρόσφατη, ώστε τα στοιχεία της να είναι ορθά, αλλά και για να τη χρησιμοποιήσετε στον οικείο ασφαλιστικό σας φορέα και να επιδοτηθείτε. Αν δεν έχετε μαζί σας πρόσφατη συνταγή ιατρού, τότε, ο έμπειρος οπτικός μπορεί να προχωρήσει σε έλεγχο της όρασής σας, συνήθως ορίζοντάς σας κάποιο ραντεβού. Ο έλεγχος της όρασή σας από τους οπτικούς σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον ενδελεχή και πλήρη έλεγχο της υγείας των ματιών σας, που μόνο ένας οφθαλμίατρος μπορεί να διενεργήσει.

Η επιλογή του σωστού ζευγαριού γυαλιών δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική του σκελετού και πώς αυτός ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Η επιλογή ξεκινά με τη συνταγή σας, η οποία προσδιορίζει τους κατάλληλους για εσάς φακούς και τους σκελετούς που ταιριάζουν καλύτερα στους φακούς αυτούς. Ακολουθεί η διαδικασία της επιλογής του καταλληλότερου σκελετού για το πρόσωπο και το στυλ σας σε συνάρτηση με τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε.
Οι περισσότερες συνταγές όρασης είναι συμβατές με όλους σχεδόν τους σκελετούς, αλλά οι σύνθετες ή υψηλές συνταγές μπορούν μερικές φορές να περιορίσουν τις επιλογές σας. Πρόσθετα να θυμάστε ότι τα χαρακτηριστικά των φακών είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να βλέπετε καλύτερα στις συνθήκες της καθημερινότητάς σας και ότι ποτέ ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως δεν είναι αρκετό για να καλύψει την απαιτητική καθημερινότητά σας!
.Αυτοί είναι και οι λόγοι που οι οπτικοί θα σας βοηθήσουν να ταιριάξετε τη συνταγή σας με τον καταλληλότερο σκελετό για τις γωνίες και το σχήμα του προσώπου σας και γενικότερα το στυλ σας. Αυτό σημαίνει ότι θα φύγετε με το τέλειο ζευγάρι γυαλιών για σας.

Πηγή: www.grandoptical.gr 

Photo: Anna Hickman Eyeware

Πηγή: www.facebook.com/GOEYEWEAR 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4