Δελτία Τύπου της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας (Ε.Α.Ο.)

                                                                Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας

                                                                            Δελτίο Τύπου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι

η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας (E.A.O.) έγινε δεκτή ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οπτομετρίας και Οπτικής (Ε.Α.Ο.Ο.)

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Οπτομετρίας και Οπτικής αποτελεί μια οργάνωση με στόχοτην προαγωγήτηςοπτομετρίας και της οπτικής, την προώθηση της έρευνας, την εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης και τηνπροώθηση της δια βίου μάθησης.


                                                                       Logo EAOO 01

Από την σύσταση της έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επαγγελματιών της όρασης που εργάζονται από κοινού για τον διακρατικό εναρμονισμό των πρακτικών στην οπτομετρία και την οπτική.

Η άσκηση των επαγγελμάτων υγείας αλλάζει και αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν με διαφορετικούς ρυθμούς σε κάθε χώρα. Οφείλουμε να δουλεύουμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως η γήρανση του πληθυσμού, οι αυξανόμενες ανάγκες υγείας, οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των ασθενών.

Η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας προσπαθεί πάντα να βρίσκεται στο πλευρό του σύγχρονου οπτικού-οπτομέτρη αυξάνοντας και βελτιώνοντας τις παροχές για τα μέλη της. Σε εποχές όπου το επάγγελμα του οπτικού-οπτομέτρη αλλάζει ραγδαία, η συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών και η προσπάθεια για επιστημονική και κλινική αναβάθμιση είναι πολύ σημαντικά.


Καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις προσπάθειες της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας να επικοινωνήσει μαζί μας στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ήστο τηλέφωνο 210 8085051.


Για περισσότερες πληροφορίες: www.eao.gr/εγγραφή-μελών

Το ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας

21 Ιουνίου 2018

 

                                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                          ΕΟΠΥΥ - ΣΥΣΤΗΜΑ VOUCHER

Η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας δηλώνει την αντίθεση της στο προτεινόμενο σύστημα voucher του ΕΟΠΥΥ και συντάσσεται με τις θέσεις των υπολοίπων συλλόγων της χώρας. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά παραβλέπεται η ουσία που είναι η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλού επιπέδου με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθώντας τους όρους του επικαιροποιημένου μνημονίου το οποίο ζητά, μεταξύ άλλων, την μείωση των παροχών μέσω κλειστού προϋπολογισμού ΕΟΠΥΥ και της διαδικασίας του clawback, το προτεινόμενο σύστημα  θα οδηγήσει σε ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων και πρακτικά την στέρηση από τον ασφαλισμένο-η αναγκαίων για την υγεία του αγαθών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σημερινή δαπάνη καλύπτει περίπου το ένα τρίτο των εν δυνάμει δικαιούχων σε συνδυασμό με την αυξητική τάση του ποσοστού εμφάνισης μυωπίας, τη γήρανση του πληθυσμού και την αύξηση των ατόμων με πρεσβυωπία,  αποδεικνύουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα την οφθαλμική υγεία του Ελληνικού πληθυσμού. Η κατάσταση αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αποδοτικότητα και παραγωγικότητα των ενεργών ομάδων του πληθυσμού (μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, εργαζόμενοι) και κατ’ επέκταση στην Ελληνική οικονομία.

Η μείωση των εξόδων του ΕΟΠΠΥ θα μπορούσε να επιτευχθεί με τον κατάλληλο μηχανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να δουν το παρόν σε συνάρτηση με το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των Οπτικών- Οπτομετρών που, ως εν δυνάμει πάροχοι πρωτοβάθμιας οφθαλμικής φροντίδας έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, το εθνικό σύστημα υγείας και την Ελληνική οικονομία.

Η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις που απασχολούν όλους τους επαγγελματίες του χώρου και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια με γνώμονα την ενότητα του κλάδου και  την προστασία της δημόσιας υγείας.


Το ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας

19 Ιουνίου 2018

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4