S.O.S. από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την Παιδική Μυωπία

Ο Παγκόσμιας Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) εξέδωσε την πρώτη ενημέρωση για το πόσο χρόνο θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους απέναντι στις οθόνες Η/Υ, TV, κινητών κλπ, τα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών: ελάχιστα, έως και καθόλου για τα μωρά κάτω από ενός έτους είναι η άποψη του Π.Ο.Υ.

Η υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ξεκάθαρα ό,τι τα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών δεν πρέπει να περνούν περισσότερο από μία ώρα κοιτάζοντας τις οθόνες κάθε μέρα - και ότι λιγότερο είναι καλύτερο.
Οι κατευθυντήριες γραμμές υπογραμμίζουν επίσης ότι τα μικρά παιδιά πρέπει να είναι σωματικά δραστήρια και να έχουν αρκετό χρόνο για ύπνο, υποδεικνύοντας την ανάγκη για τέτοιες συνήθειες να αναπτυχθούν σε νεαρή ηλικία καθώς προχωρούν πολύ προς την κατεύθυνση της πρόληψης της παχυσαρκίας και άλλων ασθενειών αργότερα στη ζωή.PAIDIKH MYOPIA 600χ400
Οι οδηγίες είναι κάπως παρόμοιες με τις συμβουλές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Αυτή η ομάδα συνιστά ότι για παιδιά κάτω των 18 μηνών πως πρέπει να αποφεύγουν οθόνες εκτός από τις λιγόλεπτες συνομιλίες μέσω βίντεο. Αναφέρει ακόμη ότι οι γονείς των μικρών παιδιών πρέπει να επιλέξουν "high-quality programming".

Αυτή η νέα ανακοίνωση από τον Π.Ο.Υ. συμπληρώνεται με πρόσφατη έρευνα της Αυστραλίας από την Σχολή Optometry και Vision Science του (QUT's School of Optometry and Vision Science), η οποία διαπίστωσε ότι τα παιδιά πρέπει να περνούν περισσότερο από μία ώρα και κατά προτίμηση τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα έξω από το σπίτι για να αποτρέψουν τη μυωπία (κοντόφθαλμη), από την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η αύξηση της έκθεσης στο εξωτερικό φως είναι το κλειδί για τη μείωση της επιδημίας μυωπίας στα παιδιά.
Έτσι, τα συμπεράσματα από τις δύο μελέτες δείχνουν: όχι περισσότερο από μία ώρα σε οθόνες και όχι λιγότερο από μία ώρα σε εξωτερικούς χώρους.
Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε το παιδί σας για την όρασή του σε έναν ειδικό της όρασης, οφθαλμίατρο ή οπτομέτρη και αν ανησυχείτε για την επίδραση του χρόνου της οθόνης στα μάτια τους ή αν φαίνεται να έχουν πρόβλημα να βλέπουν σε απόσταση, τότε κλείστε ένα ραντεβού το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Good Vision For Life

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ferre 1 Ferre 2 Ferre 3
Unionoptics 1 Unionptics 2 Unionoptics 3
jfull jfull 2 jfull 3
Slider 4-2 Slider 4-3 Slider 4-4